ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ΒΟΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ΒΟΛΟΣ «Αξίζαμε να πετύχουμε δύο-τρία γκολ ακόμη», ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ είπε ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχετικά ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ με τη νίκη απέναντι στη Λετονία






..."






image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/298C80D25137C77761EC97A260AA0926.jpg"






Σάντος: «Μέχρι τέλους» ΕΠΙΠΛΑ






«Αξίζαμε να πετύχουμε δύο-τρία γκολ ακόμη», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχετικά με τη νίκη απέναντι στη Λετονία









Συγκέντρωση εν όψει των επόμενων αναμετρήσεων των προκριματικών του Μουντιάλ θέλει από τους Έλληνες διεθνείς ο Φερνάντο Σάντος.



















Ο Πορτογάλος τεχνικός, μιλώντας στο Mega, μετά τη νίκη επί της Λετονίας (1-0) τόνισε πως η Εθνική θα κυνηγά μέχρι τέλους τους Βόσνιους για την απευθείας πρόκριση στη Βραζιλία



















Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος: ;



















Για τις χαμένες ευκαιρίες με Λετονία και Λιχτενστάιν: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το ξεκίνημα, ουσιαστικά συνεχίσαμε από το δεύτερο ημίχρονο με το Λιχτενστάιν. Το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο μας αδικεί. Αλλά μας απασχολεί το γεγονός ότι χάνουμε ευκαιρίες και χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά σ’αυτό το κομμάτι, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει στις λίγες μέρες που δουλεύουμε. Μέτρησε η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που μπήκαν καλά στο ξεκίνημα αλλά το γεγονός ότι δεν ήρθε το γκολ έφερε εκνευρισμό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Νομίζω ότι διατηρήσαμε πολύ εύκολα το 1-0 αφού ο αντίπαλος δεν κατάφερε να μας απειλήσει, αλλά από την μεριά μας δεν πληρώσαμε τα γκολ που δεν πετύχαμε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι άδικο αφού μπορούσαμε και αξίζαμε να πετύχουμε δύο-τρία γκολ ακόμη». 



















Διαβάστε περισσότερα από το sport-fm.gr εδώ






ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοντά στην "Αποστολή"













Οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της Εκκλησίας είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος              Πυλώνα κοινωνικής σταθερότητας χαρακτήρισε την ΄΄Αποστολή΄΄ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής κ. Δημήτριος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.









«Χωρίς την κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας, χωρίς την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και της ΄΄Αποστολής΄΄ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν βαθύτερη και ανεξέλεγκτη», είπε ο Σεβ. κ. Δημήτριος, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του έργου, τη μεθοδικότητα και τη διαφάνεια του Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής.









             Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής και ο Γενικός Διευθυντής της ΄΄Αποστολής΄΄, στη δίωρη συνάντησή τους, εξέτασαν λεπτομερώς τα νέα δεδομένα και την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα καθώς και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά.









Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε οικονομικό απολογισμό των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον IOCC  και την ΄΄Αποστολή΄΄ και ενημέρωσε διεξοδικά για τα νέα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί.









              «Οι Έλληνες υποφέρουν και αυτό το βιώνουμε καθημερινά», είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε, «για να έχει κανείς μία τάξη μεγέθους της κρίσης θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Τα δέματα αγάπης που προσφέρει η ΄΄Αποστολή΄΄  σε οικογένειες που ζουν κάτω από 8.000 ευρώ ετησίως, το 2011 έφθασαν τα 7.851, το 2012 διανεμήθηκαν 35.583 και μόνο το α΄εξάμηνο του 2013, 33527».









Επίσης ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και έκανε λόγο για την μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία την Ελλήνων ομογενών που στάθησαν στους εμπερίστατους αδελφούς τους.









              Ο Σεβ. Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα για την αναλυτική ενημέρωση και πρόσθεσε: «Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της ΄΄Αποστολής΄΄. Είμαι πεπεισμένος ότι γρήγορα η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ελλάδα θα βρει τη θέση της. Οι προσπάθειες στήριξης μας συνεχίζονται, εξετάζουμε το ενδεχόμενο άμεσης νέας βοήθειας».

















































































































































































































 









           Μ.Κ.Ο. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ









Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος (πλατεία Κυνοσάργους), Τ.Κ.: 11743, Τηλ.: 213 0184400,www.mkoapostoli









   


ΕΠΙΠΛΑ "Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"




















Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



















Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



















Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



















Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



















Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



















«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



















Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



















Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.


























Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



















Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



















Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.






























ΕΠΙΠΛΑ






source: http://www.protothema.gr/world/article/309481/sados-mehri-telous/













ΕΠΙΠΛΑ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki