Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου https://myvolos.net//Searchq-%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82%20%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%89%CE%BD%20%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%CE%92%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85.html. ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός






image class="left" url="http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_2645.jpg"






- Διεθνή - Το ΔΝΤ ανησυχεί για την Ιταλία ΒΟΛΟΣ Δυνητικά παγκόσμιες συνέπειες θα είχε το ξέσπασμα οικονομικής αναταραχής στην Ιταλία, που ενδέχεται να πυροδοτήσει η πολιτική κρίση στη χώρα αυτή, προειδοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



















Η κυβέρνηση συνεργασίας στη Ρώμη κλυδωνίζεται εν μέσω των απειλών των υποστηρικτών του πρώην Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθούν μαζικά από τις έδρες τους στο κοινοβούλιο, εάν ο ηγέτης της ιταλικής δεξιάς αποπεμφθεί από την γερουσία, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη.



















"Οι εντάσεις ανάμεσα στους (κυβερνητικούς) εταίρους είναι εμφανείς και αποτελούν έναν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική προοπτική", επισήμανε το ΔΝΤ στην τακτική του αξιολόγηση της ιταλικής οικονομίας.



















Οι συνέπειες μιας κυβερνητικής κρίσης "θα μπορούσαν να είναι σοβαρές", ακυρώνοντας την προώθηση απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, μειώνοντας την εμπιστοσύνη των αγορών και "ωθώντας την Ιταλία σε μια αυτοτροφοδοτούμενη ανισορροπία και μια παρατεταμένη στασιμότητα" όσον αφορά την οικονομική της ανάπτυξη, ανέφερε ο διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός, ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον.



















Η ανάλυση του ΔΝΤ για τις συνέπειες από το ξέσπασμα πολιτικής και οικονομικής κρίσης στην Ιταλία, που χαρακτήρισε ένα δυνητικό "σοκ", δείχνει ότι αυτή θα έπληττε "ιδίως την ευρώπη" αλλά και χώρες πέραν αυτής, μέσω "εμπορικών και χρηματοοικονομικών διαύλων".



















"Μια μεγάλη αναταραχή στην Ιταλία θα προκαλούσε ένα σημαντικό περιφερειακό ή παγκόσμιο σοκ", υπογράμμισε το ΔΝΤ. Υπάρχουν σημαντικές εμπορικές σχέσεις "με τη Γερμανία και τη Γαλλία• γενικότερα, η Ιταλία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη του κόσμου, αντιπροσωπεύει το 17% του ΑΕΠ της ευρωζώνης και διαθέ ΤΕΙ την τρίτη μεγαλύτερη αγορά αξιόγραφων του κόσμου", επισήμανε το Ταμείο.



















Η χώρα κινδύνεψε να καταρρεύσει οικονομικά στα τέλη του 2011, όταν ο Μπερλουσκόνι είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία κι αντικαταστάθηκε με μία υποστηριζόμενη από την ΕΕ κυβέρνηση τεχνοκρατών που εφάρμοσε σκληρά μέτρα λιτότητας για να αποτρέψει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ιταλίας.



















Το ΔΝΤ εξήρε την ιταλική κυβέρνηση για τις προσπάθειές της να ανατάξει τα δημοσιονομικά της, αλλά μολαταύτα προέβλεψε ότι το έλλειμμα της χώρας θα αυξηθεί στο 3,2% του ΑΕΠ της, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς ξεπερνώντας το όριο του 3% που έχει θεσπίσει η ΕΕ, εκτός εάν επιβληθούν νέες περικοπές δαπανών ή αυξήσεις φόρων.



















Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή απέκλεισε την πιθανότητα να δώσει στην Ιταλία περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, όπως έπραξε στην περίπτωση της Γαλλίας και της Ισπανίας, λόγω του υψηλού Δημοσίου χρέους της Ιταλίας, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της.



















"Ο στόχος για την Ιταλία είναι να επανέλθει σε (δημοσιονομική) ισορροπία και όχι να επανέλθει (σε ένα έλλειμμα) πάνω από το 3%", είπε ο επίτροπος Ολιβιέ Μπαγί. Με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα σταματήσει να σπαταλά πόρους για να εξυπηρετεί το χρέος της, πρόσθεσε.



















Το ΔΝΤ δεν μετέβαλε τις προηγούμενες εκτιμήσεις του, τις οποίες είχε δώσει στην δημοσιότητα τον Ιούλιο, για τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Ιταλίας. Το Ταμείο αναμένει ότι η οικονομία της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά -1,8% φέτος και θα αναπτυχθεί κατά +0,7% το 2014, ενώ θα παραμείνει σε πολύ βραδύ ρυθμό ανάπτυξης έως το 2018 εάν δεν προωθηθούν "ισχυρές μεταρρυθμίσεις".



















"Η Ιταλία ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει", δήλωσε ο Κένεθ Κανγκ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη χώρα. Το ΔΝΤ προτείνει, μεταξύ άλλων, την μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, την περαιτέρω περιστολή των δημοσίων δαπανών, την αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους και την μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και της φορολογίας επί των κεφαλαίων ώστε να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα, καθώς και να διευκολυνθούν οι τράπεζες να απαλλαγούν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους ώστε να δώσουν περισσότερες πιστώσεις στις επιχειρήσεις.



















Το ΔΝΤ, όπως και η ΕΕ, επέκρινε την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα διότι ακύρωσε την επιβολή του φόρου στην κύρια κατοικία - κατ απαίτηση του Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε δεσμευτεί για αυτό στην εκστρατεία του πριν από τις εκλογές του Φεβρουαρίου.



















Η ακύρωση του φόρου καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα, ενώ "ελάχιστα συμβάλλει να υποστηριχθεί η μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη" της ιταλικής οικονομίας, ανέφερε το ΔΝΤ, καλώντας την κυβέρνηση Λέτα να "αναζητήσει εναλλακτικά μέτρα στον προϋπολογισμό για να εξυπηρετήσει το κενό στα δημόσια έσοδα" που προκύπ ΤΕΙ από την απόφαση αυτή.



















ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



















ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»













Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



















Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.









 









Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



















Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, εκπαιδευτικοί κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



















Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», αστυνομική βία προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



















Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



















Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



















Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: ΑΣΕ «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».


Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»













Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5









και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



















«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω






αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη






μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου






λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η






ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα






φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να






πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους






ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα






είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν






θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.






Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το






10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε






ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο






Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε






μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να






διατηρήσουν, λογιστές για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν






επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν






με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και






έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον






γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ






του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο






Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι






είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



















Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



















Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki