ΜΕΙΚ ΑΠ Ώστε αυτό να παρακολουθηση κινητου συμβάλει στο να παρακολουθηση παρακολουθηση κινητου κινητου μειωθεί η παρακολουθηση κινητου αβεβαιότητα στον χρηματοπιστωτικό τομέα παρακολουθηση κινητου της Ευρωζώνης, παρακολουθηση κινητου είπε το παρακολουθηση κινητου μέλος της ΕΚΤ κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο..."






image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/3F074D37794933B2FACA30EFEC1BC497.jpg"






Ασμουσεν: Σε ισχύ έως το 2015 οι νέοι κανόνες για τις τράπεζες ΜΕΙΚ ΑΠ






Ώστε αυτό να συμβάλει στο να μειωθεί η αβεβαιότητα στον χρηματοπιστωτικό τομέα της ευρωζώνης, είπε το μέλος της ΕΚΤ κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο ΒερολίνοΗ ευρώπη πρέπει να θέσει ως στόχο να επανακαθορίσει τους κανόνες για τις εκκαθαρίσεις προβληματικών τραπεζών με τον νέο Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) ως το 2015 και όχι ως το 2018, ώστε να συμβάλει να μειωθεί η αβεβαιότητα στον χρηματοπιστωτικό της τομέα, δήλωσε ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.



















«Θα ήταν σοφό να επισπεύσουμε τους νέους κανόνες (ώστε να τεθούν σε ισχύ) την 1η Ιανουαρίου 2015, διότι αυτό θα καταστήσει σαφές ποιοι νόμοι ισχύουν», δήλωσε ο Άσμουσεν σήμερα κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Βερολίνο.



















Η ευρωζώνη εργάζεται στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης μιας τραπεζικής ένωσης -η οποία χαρακτηρίζεται το πιο φιλόδοξο σχέδιό της μετά το ευρώ-, συμπεριλαμβανομένης και μιας αρχής εκκαθάρισης τραπεζών, που θα διαθέ ΤΕΙ δικά της κεφάλαια και θα αποφασίσει αν και πώς θα αναδιαρθρώνονται ή θα εκκαθαρίζονται τράπεζες που δεν θα κρίνονται βιώσιμες.



















ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές













Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



















Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



















Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



















Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



















Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



















Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



















Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






















Ο... πλατωνικός έρωτας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ













Η εξομολόγηση του τέως επικεφαλής του Eurogroup για τον... Έλληνα σκύλο του, που ακούει στο όνομα «Πλάτωνας»!Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέως πρόεδρος του Eurogroup, λαλίστατος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, φημίζεται -μεταξύ πολλών άλλων- για την επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.



















Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση και να προβεί σε εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή.



















Σε μια σπάνια στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, τη σύζυγό του, καθώς και για τον... «πλατωνικό» του έρωτα, τον οποίο συνάντησε στη Σάμο.



















Είτε εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών στο Λουξεμβούργο, είτε λόγω της επιθυμίας του να αναλάβει μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Doc του Λουξεμβούργου, αποκάλυψε πως η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ο... «Πλάτωνας».



















Παρόλο που η αγάπη του για τη φιλοσοφία είναι επίσης γνωστή, δεν εννοούσε τον αρχαίο φιλόσοφο, αλλά τον πιστό του σκύλο, που ακούει στο όνομα «Πλάτων».



















«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα. Είναι επίσης ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες» εξομολογήθηκε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο.



















Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμα πως στις ελεύθερες ώρες του αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική και προτιμά να βγάζει βόλτα τον «Πλάτωνα».



















Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι, εκτός από το ζήτημα επιλογής... γραβάτας, ένα ζήτημα που συχνά τους οδηγεί σε καυγάδες.



















Ο ίδιος αποκάλυψε πως γνώρισε τη σύζυγό του, όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.



















Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του, ένα μεταλλωρύχο και συνδικαλιστή, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για την πολιτική, καθώς και τη συνήθεια ανάγνωσης εφημερίδων.
















ΜΕΙΚ ΑΠ






source: http://www.protothema.gr/economy/article/325355/asmousen-se-ishu-eos-to-2015-oi-neoi-kanones-gia-tis-trapezes-/













ΜΕΙΚ ΑΠ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki