ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ΣΙΑΡΡΑΣ επικαιρότητα και τα ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ τελευταία νέα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ της Ελλάδας και του Κόσμου απο το Nooz.gr. Οικονομία, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ Επιχειρήσεις και ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ Χρηματιστήριο."






image class="left" url="http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=575733&v=0&q=80&w=300&h=225"






Ετοιμάζεται ο πιο ισχυρός μαγνητικός τομογράφος






ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ






Πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της η κατασκευή του ισχυρότερου μαγνητικού τομογράφου στον κόσμο, που άρχισε το 2006. Ο INUMAC θα επιτρέψει στους επιστήμονες να «φωτίσουν» το ανθρώπινο σώμα με δέκα φορές μεγαλύτερη λεπτομέρεια, από ό,τι μπορούν οι σημερινοί τομογράφοι.



















Το μηχάνημα, που θα εγκατασταθεί στο γερμανικό πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, θα γεννά πανίσχυρα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ικανά να σηκώσουν στον αέρα βάρος 60 μετρικών τόνων (περίπου όσο πέντε διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου).



















Το νέο μηχάνημα, που θα έχει κόστος 200 εκατ. ευρώ, θα παράγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της τάξης των 11,75 τέσλα, έναντι 1,5 έως 3 τέσλα των περισσότερων υπαρχόντων τομογράφων. Το έως σήμερα ρεκόρ ισχύος μαγνητικού πεδίου φθάνει τα 9,4 τέσλα (τομογράφοι σώματος με αυτή την ισχύ λειτουργούν στο ολλανδικό πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο και αλλού).



















Συγκριτικά, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και το περιοδικό "IEEE Spectrum" του διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, οι πανίσχυροι υπεραγώγιμοι μαγνήτες του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή του CERN, οι οποίοι καθοδηγούν τις συγκρούσεις των υποατομικών σωματιδίων, δημιουργούν μαγνητικό πεδίο ισχύος 8,4 τέσλα.



















Ενώ οι σημερινοί τομογράφοι των νοσοκομείων μπορούν να «δουν» δομές με μήκος έως ένα χιλιοστό περίπου, ο INUMAC θα «κατέβει» έως τα 0,1 χιλιοστά (μια τέτοια περιοχή στον εγκέφαλο περιέχει περίπου 1.000 ν ευρώνες), δηλαδή θα έχει δεκαπλάσιες δυνατότητες απεικόνισης. Επίσης, θα μπορεί να καταγράψει αλλαγές στο σώμα, που θα συμβαίνουν με ταχύτητα ενός δεκάτου του δευτερολέπτου.



















O INUMAC (ο οποίος περιέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα υπεραγώγιμων καλωδίων από κράμα νιόβιου και τιτάνιου) κατ’ αρχήν προορίζεται ως ερευνητικό εργαλείο για την απεικόνιση ιδίως του εγκεφάλου με περισσότερες λεπτομέρειες από κάθε άλλη φορά, ενώ στην πορεία ίσως ρίξει περισσότερο φως επίσης στα μυστήρια του νου και των ονείρων.



















Ο σούπερ - μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος θα έχει εσωτερική διάμετρο 90 εκατοστών (αρκετή για να χωρέσει ένα ανθρώπινο σώμα με άνεση) θα είναι πλήρως έτοιμος έως το Σεπτέμβριο του 2014 και, αφού γίνουν μερικοί μήνες δοκιμών, αναμένεται να τεθεί κανονικά σε λειτουργία στην αρχή του 2015.


























Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος

































ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές













Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



















Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



















Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



















Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



















Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



















Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



















Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






















ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Για πρώτη φορά μαύρη Αφρικανή συγγραφέας διεκδικεί το «Man Booker Prize»













Για το μυθιστόρημά της «Χρειαζόμαστε νέα ονόματα», την αφήγηση ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ξεφεύγει από τη φτώχεια στη Ζιμπάμπουε για να ζήσει με τη θεία της στις ΗΠΑΗ Νοβάιολετ Μπουλαγουάγιο από τη Ζιμπάμπουε είναι η πρώτη μαύρη Αφρικανή που συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του Man Booker Prize 2013, ενός από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.



















Η Μπουλαγουάγιο επελέγη για το μυθιστόρημά της «Χρειαζόμαστε νέα ονόματα», την αφήγηση ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ξεφεύγει από τη φτώχεια στη Ζιμπάμπουε για να ζήσει με τη θεία της στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά από προβλήματα.



















Η συγγραφέας, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ελίζαμπεθ Ζαντάιλ Τσέλε, είναι επίσης η πρώτη συγγραφέας από τη χώρα της, ανεξαρτήτως φύλου, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο των διεκδικητών του Booker στην ιστορία.



















Σε περίπτωση που της απονεμηθεί το βραβείο αυτό, όταν θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής στις 15 Οκτωβρίου, θα γίνει η τέταρτη λογοτέχνης από την Αφρική που θα τιμηθεί με αυτό. Ο Νοτιοαφρικανός Τζ. Μ. Κούτσυ το είχε κερδίσει δύο φορές, το 1983 (για το «Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ.») και το 1999 (για το «Ατίμωση»), ενώ η συμπατριώτισσά του Ναντίν Γκόρντιμερ το είχε κερδίσει το 1974, για το έργο της «Ο συντηρητής. Ουτοπίες ενός ρεαλιστή», και το 1991 το Booker είχε απονεμηθεί στον Νιγηριανό Μπεν Όκρι, για το βιβλίο του «Ο αδηφάγος δρόμος».



















Μεταξύ των άλλων έξι διεκδικητών του φετινού βραβείου είναι ο Ιρλανδός Κολμ Τόιμπιν με τη «Διαθήκη της Μαρίας», που διηγείται την περιπλάνηση μίας γυναίκας μετά τον θάνατο του γιου της και ο Βρετανός Τζιμ Γκρέις με τη «Σοδειά», ένα μυθιστόρημα για ένα χωριό που νοιώθει να απειλείται από νεοαφιχθέντες.



















Η γεννημένη στο Λονδίνο Τζούμπα Λαχίρι συμπεριλήφθηκε στους διεκδικητές για το μυθιστόρημα «Οι πεδιάδες», που αφηγείται την ιστορία δύο α Δελφών που μεγαλώνουν στην Καλκούτα, στην Ινδία, ενώ η Αμερικανογιαπωνέζα βουδίστρια ιερέας και συγγραφέας Ρουθ Οζέκι αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της στο «Μία ιστορία για το παρόν». Η νεώτερη σε ηλικία από τους διεκδικητές είναι η 27χρονη Νεοζηλανδή Ελέανορ Κάτον με το βιβλίο «Απαστράπτοντες», ένα μυθιστόρημα για τον πυρετό του χρυσού στη Νέα Ζηλανδία περί τα 1860.



















Το βραβείο Booker, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 λιρών (62.000 ευρώ), απονέμεται στο καλλίτερο βιβλίο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα από συγγραφέα της Βρετανικής Κοινο Πολιτείας και της Ιρλανδίας.



















Το περασμένο έτος, η Βρετανή Χίλαρι Μάντελ έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού και η πρώτη Βρετανή που έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο. 



















Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ













ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ






source: http://www.nooz.gr/science/etoimazetai-o-pio-isxuros-magnitikos-tomografos-ston-kosmo













ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki