ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός






image class="left" url="http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_171970.jpg"






- Περιβάλλον - 11 αιολικά πάρκα στο Αιγαίο ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Του ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΤΖΕΛΗ



















Με 349 ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν σε έντεκα μικρά νησιά του Αιγαίου και τα οποία θα παράγουν πράσινη και καθαρή αιολική ενέργεια, προωθεί η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες». Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται στο Αιγαίο έντεκα «πράσινα-αιολικά νησιά» και αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην απειλή περιστατικών black out, όπως αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στη Σαντορίνη, τινάζοντας στον αέρα την τουριστική της οικονομία. Παράλληλα, αυξάνεται με θεαματικό τρόπο η συνεισφορά της αιολικής ενέργειας στην παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρισμού στη χώρα μας.



















Αναμένεται η έγκριση



















Η σχετική πρόταση κατατέθηκε προ ημερών στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και αναμένεται η έγκρισή της, προκειμένου να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία για τα έντεκα αιολικά πάρκα στη Μήλο, την Κίμωλο, την Πολύαιγο, την Κύθνο, την Ιο, τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο, την Αμοργό, την Αστυπάλαια, την Κω και την Τήλο. Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται και η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών αυτών με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό Σύστημα στην Αττική. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,25 εκατ. ευρώ αφορούν το κόστος κατασκευής και τα 950 εκατ. ευρώ αφορούν το κόστος διασύνδεσης. Τα έντεκα αιολικά πάρκα που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμα σε λιγότερο από πέντε χρόνια από την έγκρισή τους από τη ΡΑΕ, θα έχουν συνολική ισχύ 1.047 MW.









Μέσω αυτών των πάρκων, στα έντεκα νησιά του Αιγαίου θα παράγεται με καθαρό τρόπο πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που τα ίδια νησιά καταναλώνουν όλο τον χρόνο, ενώ παράλληλα η παραγόμενη ενέργεια θα φτάνει για να καλύψει περίπου τα δύο τρίτα της συνολικής ενέργειας που χρειάζονται, σε ετήσια βάση, όλα τα νησιά της χώρας. Σύμφωνα με τις ενεργειακές μελέτες που εκπονήθηκαν για λογαριασμό της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και οι οποίες βασίστηκαν σε επιτόπιες πιστοποιημένες ανεμολογικές μετρήσεις, τα 11 αιολικά πάρκα θα έχουν ετήσια αναμενόμενη παραγωγή ενέργειας 3.400 γιγαβατώρων με υψηλό συντελεστή παραγωγικότητας, λόγω του υψηλού αιολικού δυναμικού.



















Το σύνολο των νησιών της χώρας κατανάλωσε 3.025 γιγαβατώρες μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2013, ενώ το αντίστοιχο επτάμηνο του 2012 καταναλώθηκαν 3.205 γιγαβατώρες. Συνολικά, την περασμένη χρονιά στο σύνολο των μη διασυνδεδεμένων με το κεντρικό σύστημα νησιών της χώρας καταναλώθηκαν 5.585 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων μόνο οι 874 γιγαβατώρες προήλθαν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μόνο στα έντεκα νησιά στα οποία προωθούνται οι παρεμβάσεις, καταναλώνεται κάθε χρόνο περίπου 640 γιγαβατώρες, που ισούνται περίπου με το 20% της ενέργειας που θα παράγουν τα υπό προώθηση αιολικά πάρκα στο μέλλον. Σύμφωνα με τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», τα οφέλη θα είναι σημαντικά και για τις τοπικές οικονομίες, καθώς θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, ειδικά κατά τη φάση της κατασκευής, απιστια ενώ προβλέπεται ότι ποσοστό 3% επί των εσόδων, δηλαδή περίπου 12 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, θα διανέμονται στους οικείους ΟΤΑ, στους οικιακούς καταναλωτές και στο Πράσινο Ταμείο.



















Τι λένε οι δήμαρχοι



















Κρίσιμο θέμα, πάντως, παραμένει η στάση των τοπικών κοινωνιών απέναντι στο σύνολο των έργων, κυρίως σε ό,τι αφορά σε θέματα περιβαλλοντικής αισθητικής υποβάθμισης. Ο δήμαρχος Αμοργού, Νικήτας Ρούσσος, δηλώνει στη Realplanet ότι ο δήμος και η τοπική κοινωνία «δεν βλέπουν με κακό μάτι την προώθηση του έργου». Σημειώνει, ωστόσο, πως «παραμένει η αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν βλάψει αισθητικά το περιβάλλον», ενώ «την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στις γύρω βραχονησίδες και όχι πάνω στο νησί, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή Natura», ζητεί η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Αλιφέρη - Καμμά.



















Στο ίδιο μήκος και ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος θέ ΤΕΙ θέμα προστασίας από τυχόν αισθητική υποβάθμιση, ενώ και ο δήμαρχος Κύθνου, Εμ. Φίλιππας, τονίζει την αναγκαιότητα του έργου, απιστια επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό θα είναι «κουτσό» αν δεν συνδεθεί με το κεντρικό σύστημα. Υπογραμμίζει ακόμη ότι στην Κύθνο έγινε κατά τη δεκαετία του ’80 το πρώτο πιλοτικό αιολικό πάρκο στην ευρώπη, το οποίο όμως εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας στο νησί τα κουφάρια των ανεμογεννητριών.



















Το πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα σχέδιο προβλέπει να εγκατασταθούν σε χωροθετημένα αιολικά πάρκα 89 ανεμογεννήτριες στη Μήλο, 62 στο νησί της Κω, 44 στην Αμοργό, 27 στην Κύθνο, 21 στη Σίκινο, 20 στην Κίμωλο, 18 στην Αστυπάλαια, 16 στη Φολέγανδρο και στην Ιο και 5 στην Τήλο, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι στο μικρό νησί της Πολυαίγου, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της Μήλου και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ακατοίκητο νησί του Αιγαίου πελάγους, θα εγκατασταθούν συνολικά 31 ανεμογεννήτριες, μετατρέποντάς το έτσι σε «αιολικό νησί».









ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»













Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



















Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.









 









Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



















Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



















Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



















Αμέσως, απιστια σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



















Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, απιστια του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



















Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, απιστια πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».


ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου













Με τίτλο "Βρεχει στην






Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των






Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,






Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία






του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το






Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,






οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος






πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο






Νίκος Ξυδάκης, απιστια ο σπουδαίος 'Ελληνας






συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον






υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει






μια νέα προσέγγιση του έργου του "Η






Εκδίκηση της Γυφτιάς", έργο σταθμό στην






ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ






και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική






αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα






προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη






που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,






αλλά και κάποια που θα ακουστούν για






πρώτη φορά σε συναυλία.









 









Η βραδιά έχει τον τίτλο






‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα






ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της






Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’






ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους






του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην






ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος






κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η






Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του






Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη






Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση






Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος






Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία






Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).






Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης






Κυριτσόπουλος.
















 









Τα τραγούδια που θα






ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:






Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της






Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω






τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,






Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα






του ανέμου, απιστια Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια






ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη






ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική






Οδό, απιστια Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ






δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης






στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή






των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,






Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,






Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι






αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.









 









Την ορχήστρα αποτελούν οι






μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),






Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος






Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος






Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)






και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)
















Την επιμέλεια 






της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης






Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος









 









 









Προπώληση






εισιτηρίων: €10,00.









Πώληση εισιτηρίων






κατά την είσοδο την ημέρα της 






συναυλίας: €12,00























ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ






source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271884&catID=5













ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki