ΜΕΙΚ παρακολουθηση κινητου παρακολουθηση κινητου ΑΠ Τα πιο συνηθισμένα σημεία παρακολουθηση κινητου εμφάνισης αυτών των όγκων είναι το παρακολουθηση κινητου πάγκρεας, παρακολουθηση κινητου παρακολουθηση κινητου ο γαστρεντερικός σωλήνας παρακολουθηση κινητου και οι πνεύμονες..."






image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/231F71C09A682452B189AC99749BBBD2.jpg"






Ιατρείο για νευροενδοκρινείς όγκους στο «Σωτηρία» ΜΕΙΚ ΑΠ













Τα πιο συνηθισμένα σημεία εμφάνισης αυτών των όγκων είναι το πάγκρεας, ο γαστρεντερικός σωλήνας και οι πνεύμονεςΤο πρώτο πολυδύναμο ιατρείο για νευροενδινοκρινείς όγκους τέθηκε σε λειτουργία στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τους νευροενδοκρινείς όγκους την ερχόμενη Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Η λειτουργία του ιατρείου αποσκοπεί μέσω της στενής συνεργασίας πολλαπλών ειδικοτήτων, στην έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στη βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών με νευροενδοκρινείς όγκους, δεδομένου μάλιστα ότι τα τελευταία έτη η επίπτωση της συγκεκριμένης κακοήθειας έχει αυξηθεί δραματικά.









 









Πρόκειται για όγκους που προέρχονται από κύτταρα του διάσπαρτου νευροενδοκρινικού συστήματος, τα οποία παράγουν και εκκρίνουν ορμόνες με πολλαπλές δράσεις σε όλο τον οργανισμό. Τα πιο συνηθισμένα σημεία εμφάνισης αυτών των όγκων είναι το πάγκρεας, ο γαστρεντερικός σωλήνας και οι πνεύμονες.



















Μέχρι πρότινος θεωρούνταν σπάνιοι όγκοι, καθώς καταγράφονταν 5 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού.









 









«Στην πλειοψηφία τους, οι νευροενδοκρινείς όγκοι είναι κακοήθεις και η επίπτωσή τους έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Η διάγνωσή τους, όμως, φαίνεται να καθυστερεί από 5 έως και 7 έτη, κυρίως λόγω των μη ειδικών συμπτωμάτων που συνοδεύουν τη νόσο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διαγιγνώσκονται συχνά σε προχωρημένο στάδιο, όπου οι θεραπευτικές επιλογές είναι περιορισμένες και η πρόγνωση δυσμενέστερη» ανέφερε κατά τα εγκαίνια του ιατρείου η κυρία Ευανθία Διαμάντη- Κανδαράκη, καθηγήτρια Παθολογίας- Ενδοκρινολογίας, διευθύντρια Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και της Ενδοκρινολογικής και Διαβητολογικής Μονάδας του νοσοκομείου «Σωτηρία».









 









Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από το 50% των ασθενών λαμβάνουν εσφαλμένη διάγνωση και υποβάλλονται αρχικά σε θεραπεία για διαφορετική νόσο, για πέντε έως επτά χρόνια κατά μέσο όρο. Συχνά η σωστή διάγνωση γίνεται αφού ο καρκίνος έχει επεκταθεί (μετάσταση), όταν οι θεραπευτικές επιλογές είναι περιορισμένες.









 









«Η δυσκολία στη διάγνωση προκύπ ΤΕΙ από το γεγονός ότι η νόσος χαρακτηρίζεται από μη ειδικά συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο, εξάψεις, διάρροια, αύξηση των καρδιακών παλμών και δερματικό εξάνθημα, τα οποία μπορεί να παραπέμπουν και σε άλλες πιο συχνές παθήσεις. Για παράδειγμα, πολλοί ασθενείς με NET του γαστρεντερικού διαγιγνώσκονται λανθασμένα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή νόσο του Crohn,» επισήμανε ο κ. Φίλιππος Καλδρυμίδης, ενδοκρινολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Ενδοκρινολογικής και  Διαβητολογικής Μονάδας του νοσοκομείου «Σωτηρία», και ένας εκ των υπευθύνων του Πολυδύναμου Ιατρείου ΝΕΤ.



















Στο Ιατρείο θα γίνονται ειδικές εξετάσεις, όπως για παράδειγμα το τεστ χρωμογρανίνης, σε ασθενείς όπου υπάρχει υποψία για ΝΕΤ, έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται άμεσα η διάγνωση.









 









«Η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι ο καρκίνος και ειδικότερα οι όγκοι ΝΕΤ είναι νόσος που επηρεάζει όλο τον οργανισμό, όλα τα συστήματα (πολυσυστηματική νόσος) και ως εκ τούτου η σωστή αντιμετώπισή τους είναι υπόθεση ομάδας γιατρών πολλών ειδικοτήτων και όχι ενός μόνο γιατρού. Αποτελεί ευτύχημα η συνύπαρξη και η συνεργασία στην ίδια Κλινική δυνατών Μονάδων Ενδοκρινολογίας, Ογκολογίας, Πνευμονολογίας και Γαστρεντερολογίας. Οι Μονάδες αυτές, μαζί με τα Τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής, Ενδοσκοπήσεων και Παθολογοανατομικού του νοσοκομείου μας μπορούν να εξασφαλίσουν γρήγορη διάγνωση, πρόσβαση σε συνδυασμό πολλών θεραπειών και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των ασθενών στον ίδιο χώρο, με μια επίσκεψη και με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους,» σημείωσε ο κ. Γιάννης Γκιόζος, Πνευμονολόγος, Πανεπιστημιακός Συνεργάτης της Ογκολογικής Μονάδας της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».






ΜΕΙΚ ΑΠ Μκόμμακόμματα</a>»













Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότικόμμακόμματα</a>









Απέκλεισεκόμμακόμματα</a> ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθκόμμακόμματα</a>», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».



















Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki