ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ - https://siarras.gr/ATHENS-0000000003-kataskevi-epiplon-kata-parangelia-volos.html. ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός






image class="left" url="http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_271692.jpg"






- Διεθνή - Επικράτησε ο Γκεόργκι Μαργκελασβίλι ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ο Γκιόργκι Μαργκελασβίλι, προστατευόμενος του δισεκατομμυριούχου Πρωθυπουργού Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,8% των ψήφων, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα με το 12% των ψήφων καταμετρημένο.



















Ο αντίπαλός του, Νταβίντ Μπακράτζε, υποψήφιος του κόμματος του απερχόμενου προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, συγκέντρωσε μόλις το 21,3% των ψήφων. Ο θρίαμβος του 44χρονου ως πρόσφατα ελάχιστα γνωστού πρώην υπουργού Παιδείας και κατόπιν αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πανεπιστημιακού βαθαίνει την κυριαρχία της συμμαχίας Γεωργιανό Όνειρο στην εξουσία μετά την 10ετή δια κυβέρνηση του Σαακασβίλι, αν και δεν θεωρείται ότι θα τερματίσει την πολιτική αβεβαιότητα στην πρώην σοβιετική αυτή Δημοκρατία.



















Η νίκη του σημαίνει ότι η συμμαχία θα ελέγχει τόσο την προεδρία όσο και την κυβέρνηση για πρώτη φορά, ένα χρόνο αφού κέρδισε την παράταξη του Σαακασβίλι στις προεδρικές εκλογές. Ο Μαργκελασβίλι χρειαζόταν το 50% συν μία ψήφο για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο τις προεδρικές εκλογές.



















Ο αντίπαλός του παραδέχθηκε την ήττα του ήδη μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ. «Φαίνεται ότι η εικόνα είναι ξεκάθαρη και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ διαφορετικό», είπε ο Μπακράτζε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά. «Συγχαίρω τον Γκεόργκι Μαργκελασβίλι για τη νίκη του. Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης θα είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με το νέο πρόεδρο».



















Ο νέος πρόεδρος, που οφείλει την πολιτική του άνοδο στον Ιβανισβίλι, έχει δηλώσει ότι ο βασικός του στόχος στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής είναι να επιτύχει μια στενή σχέση τόσο με την δύση όσο και με τη Ρωσία, αναζητώντας να επιτύχει μια ισορροπία που μοιάζει να έχει χαθεί εδώ και καιρό.



















Η αποχώρηση του Σαακασβίλι έπειτα από δύο θητείες αναμένεται να καταστήσει ευκολότερη τη χάραξη πολιτικής, έπειτα από ένα χρόνο ατέρμονων συγκρούσεων με τον Ιβανισβίλι, τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γεωργία, με περιουσία αξίας 5,3 δισεκ. δολαρίων, που ισούται σχεδόν με το ένα τρίτο του γεωργιανού ΑΕΠ.



















Ωστόσο ο Ιβανισβίλι έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει σύντομα από την πολιτική, γεγονός που δημιουργεί επίσης αβεβαιότητα. Η κατάσταση στη Γεωργία απασχολεί την ευρώπη, διότι πολλοί από τους αγωγούς πετρελαίου και αερίου που καταλήγουν σε αυτήν από την Κασπία περνούν από το έδαφος του Κράτους αυτού του Νότιου Καυκάσου των 4,5 εκατ. κατοίκων, που θεωρείται σημαντικό γεωπολιτικά για τη Ρωσία.



















Οι τροποποιήσεις του Συντάγματος μεταφέρουν την εξουσία από την προεδρία στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο, αλλά ο πρόεδρος θα συνεχίσει να έχει σημαντικό διπλωματικό ρόλο ως αρχηγός του Κράτους και θα είναι ο πολιτικός επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων.



















Ο 45χρονος Σαακασβίλι προώθησε οικονομικές μεταρρυθμίσεις μετά την λεγόμενη Επανάσταση των Ρόδων το 2003 υποσχόμενος εμβάθυνση της Δημοκρατίας, αλλά οι προσπάθειες μεταρρύθμισης του συστήματος Δικαιοσύνης δεν καρποφόρησαν, ενώ η ήττα της Γεωργίας στον πόλεμο των πέντε ημερών το 2008 του στοίχισε πολύ.



















Ο Ιβανισβίλι, 57 ετών, εισήλθε στην πολιτική μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά λέει ότι το έργο του θα ολοκληρωθεί όταν αποχωρήσει ο Σαακασβίλι. Αλλά αναμένεται να συνεχίσει να ασκεί επιρροή, αν μη τι άλλο λόγω της τεράστιας οικονομικής του επιφάνειας.



















ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ









ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ που έφτασα πριν από σένα!»













Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



















Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.









 









Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



















Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



















Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



















Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



















Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



















Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».


Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»













Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5









και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



















«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω






αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη






μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου






λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η






ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα






φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να






πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους






ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα






είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν






θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.






Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το






10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε






ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ο Γ. Παπανδρέου και ο






Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε






μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να






διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν






επιτέλους, ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν






με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και






έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον






γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ






του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο






Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι






είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



















Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



















Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki