παρακολουθηση κινητου, https://detectiv.gr/ATHENS-000024-PARAKOLOUTHISI-KINITOY.html. ΜΕΙΚ ΑΠ Σε σοβαρότατα πολιτικά λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια δεκαετιών στην Ελλάδα, αλλά κι αδυναμίες και κενά στη δομή της ΟΝΕ από την άλλη, απέδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/74E250F7970035417B9F396C1FEAE64D.jpg"






«Φαίνονται τα πρώτα σημάδια οικονομικής σταθερότητας» ΜΕΙΚ ΑΠ Σε γάλλους εργοδότες μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών


































Σε σοβαρότατα πολιτικά λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια δεκαετιών στην Ελλάδα, αλλά κι αδυναμίες και κενά στη δομή της ΟΝΕ από την άλλη, απέδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας την ελληνική οικονομική [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82γαλλικήγαλλικής</a> ένωσης εργοδοτών, παρακολουθηση κινητου που επισκέπτεται την Αθήνα.



















Η Ελλάδα πέτυχε την είσοδό της στην ευρωζώνη το 2001, ικανοποιώντας όλα τα βασικά κριτήρια ένταξής της, κατά κύριο λόγο με το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα, ενώ σημαντικοί δείκτες, όπως το ισοζύγιο πληρωμών, δεν είχαν ληφθεί τότε υπόψη, υπογράμμισε ο κ. Κούρκουλας, για τον οποίο, μετά από μια περίοδο αδικαιολόγητης ευφορίας και εντυπωσιακής ανάπτυξης που είχε θεμελιωθεί στην εγχώρια ζήτηση λόγω υπερβάλλουσας δανειακής επιβάρυνσης κι όχι της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα μπήκε το 2008 σε κάτι που μοιάζει πολύ με «πυρηνική έκρηξη»: έκρηξη του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο πληρωμών, μείωση κατά 25% του ΑΕΠ, ανεργία στο 27%, 30% μείωση μισθών, κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.



















Η κρίση χρέους μετετράπη γρήγορα σε κρίση ανάπτυξης και η χώρα γνώρισε έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης ανέφερε ο κ. Κούρκουλας και υπογράμμισε πως η συντονισμένη απάντηση της διεθνούς κοινότητας, οδήγησε σ’ αυτό που ονομάζουμε «τα Μνημόνια χρηματοοικονομικής στήριξης της ελληνικής οικονομίας», χάρη στα οποία και κυρίως στις θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα μπορεί σήμερα να ελπίζει ότι βρίσκεται ήδη στο δρόμο της σταθεροποίησης και πολύ σύντομα θα μπει σε πορεία ανάπτυξης.



















Τα σημάδια οικονομικής σταθερότητας έχουν αρχίσει να επιστρέφουν επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών και χρησιμοποιώντας τις προβλέψεις που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από δύο μέρες, τόνισε πως το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι εκ νέου σε άνοδο από το 2014, έστω και κατά μια μικρή αύξηση της τάξεως του 0,6% αρχικά, που θα ακολουθηθεί από μία σημαντική αύξηση τάξης 2,9% το 2015.



















Για τις επενδύσεις, ανέφερε, προβλέπεται να υπάρχει θετική πορεία το 2014 (αύξηση ύψους 5,3% σε σχέση με τη μείωση του 5,9 του 2013) και διπλάσια αύξηση το 2015 (περί το 11,3%).



















Για τις εξαγωγές προβλέπεται θετική εξέλιξη, εφόσον θα αυξηθούν
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki