Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ Σουηδοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα ανακάλυψαν μια μπαταρία που βασίζεται σε φύκια. Το βασικό υλικό για την κατασκευή των συγκεκριμένων μπαταριών......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/47D6832937DB94F0111F80D423535F52.jpg"






Ερευνητές δημιούργησαν μπαταρίες... από φύκια Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μπορεί να βρουν εφαρμογή σε εύκαμπτα υλικά


































Σουηδοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουψάλα ανακάλυψαν μια μπαταρία που βασίζεται σε φύκια. Το βασικό υλικό για την κατασκευή των συγκεκριμένων μπαταριών είναι το πράσινο φύκι Cladophora, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ που φύεται στα ρηχά νερά και συνήθως σαπίζει στις παραλίες ενοχλώντας τους κολυμβητές.



















Τα αγώγιμα πολυμερή που θεωρούνται πολλά υποσχόμενα υλικά για τις μπαταρίες του μέλλοντος μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολο να αξιοποιηθούν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ επειδή η ικανότητά τους να διακρατούν ηλεκτρικό φορτίο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.



















Το συγκεκριμένο αυτό φύκι παράγει ένα είδος κυτταρίνης που έχει πολύ μεγάλη ενεργή επιφάνεια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του χαρτιού. Η κυτταρίνη αυτού του φυκιού επέτρεψε τη δραστική αύξηση της ποσότητας του αγώγιμου πολυμερούς.



















Οι νέες μπαταρίες που δημιούργησαν οι σουηδοί ερευνητές αποτελούνται από λεπτά στρώματα αγώγιμου πολυμερούς πάχους 40-50 νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου), ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ που περιβάλλουν ίνες κυτταρίνης από φύκια 20-30 νανομέτρων.



















Οι εν λόγω μπαταρίες έχουν πάχος όσο ένα φύλλο χαρτιού, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ είναι εύκολο να παραχθούν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ κι αν τελειοποιηθεί η τεχνολογία κατασκευής τους, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ μπορούν τελικά να αποδειχτούν ανταγωνιστικές για τις μπαταρίες λιθίου. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των νέων πολλά υποσχόμενων μπαταριών είναι ότι επαναφορτίζονται ταχύτερα από τις συμβατικές. Ο χρόνος επαναφόρτισης εκτιμάται από 11 δευτερόλεπτα έως 8 λεπτά έναντι περίπου μίας ώρας που απαιτούν οι κοινές λιθίου.



















Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τέτοιες μπαταρίες μπορεί να έχουν εφαρμογή σε εύκαμπτα υλικά όπως ρούχα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ συσκευασίες κλπ. Επίσης μπορεί να ενσωματωθούν σε τοίχους και δομικά υλικά αλλά ακόμη είναι άγνωστο το πόσο μεγάλες μπορούν να γίνουν ώστε να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα.



















Πηγή: gocar.gr



























Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ Oλα όσα γνhttp://www.%20<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a>













Στις 8 το βράδυ η Applehttp://www.%20<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της ΚίναςΣε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η Applehttp://www.%20<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της [[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki