ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενισχυμένοι από το ράλι της ελβετικής Nestle αλλά και από τα θετικά στοιχεία......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/3638D74B3B637B1C1228358C4E3AC799.jpg"






Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ενίσχυση από Nestle και στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ


































Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενισχυμένοι από το ράλι της ελβετικής Nestle αλλά και από τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.



















Ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,83%, στις 6.552 μονάδες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο δείκτης CAC-40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,72%, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στις 4.129 μονάδες, ο δείκτης SMI στη Ζυρίχη ενισχύθηκε κατά 0,50%, στις 8.066 μονάδες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ οι δείκτες Dax-30 και Eurostoxx-50 στη Φρανκφούρτη έκλεισαν με άνοδο 0,96% και 0,91% αντίστοιχα, στις 9.172 και 2.980 μονάδες.



























ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές













Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



















Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



















Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



















Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



















Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



















Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



















Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






















Δείτε τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες













Από το Χάρβαρντ μέχρι το Κέιμπριτζ, τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα βγάζουν πλανητάρχες Η Εφημερίδα The Independent, στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, παρουσιάζει σε φωτογραφίες τα είκοσι καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες. Στην κορυφή βρίσκεται το Ινστιτούτο τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ακολουθεί το Χάρβαρντ και στην τρίτη θέση το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.



















Massachusetts Institute of Technology: Πρόκειται για το τμήμα της ιδιωτικής έρευνας του πανεπιστημίου του  Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη με έμφαση στην επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογική εκπαίδευση και την έρευνα. Ιδρύθηκε το 1861.







































Harvard University: Το περίφημο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πιο παλιό στις ΗΠΑ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς φτιάχτηκε το 1636. Από εκεί έχουν αποφοιτήσει οκτώ πρόεδροι της χώρας και 62 δισεκατομμυριούχοι.



















Cambridge University: Πρόκειται για το πρώτο σε κατάταξη πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1209.



















University College London: Το γνωστό και ως UCL είναι το παλιότερο κολέγιο του Λονδίνου, ενώ ήταν και το πρώτο που απευθυνόταν σε μαθητές ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το φύλλο τους.



















Imperial College London: Ιδρύθηκε το 1907 και ειδικεύεται στον τομέα της επιστήμης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ της μηχανικής, της ιατρικής και των επιχειρήσεων.



















Ox Ford University: Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου, το οποίο έχει μεταφέρει στο τώρα σημαντικά στοιχεία της διδασκαλίας του 20ου αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1096.



















Stan Ford University: Με έδρα την Καλιφόρνια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ιδρύθηκε το 1891 και πήρε το όνομά του από το γιο του μεγιστάνα του σιδηροδρόμου Leland Stan Ford, ο οποίος δήλωσε ότι «τα παιδιά της Καλιφόρνια πρέπει να είναι τα παιδιά μας», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μετά το θάνατό του από τύφο.



















Yale University: Ιδρύθηκε το 1701 στο New Haven του Κονέκτικατ και έχει περίπου 5.300 προπτυχιακούς και 6.100 πτυχιούχους φοιτητές και επαγγελματίες. Από εκεί αποφοίτησαν πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ.



















Chicago University: Το πανεπιστήμιο του Σικάγου είναι το μεγαλύτερο και το πιο αξιόλογο στον χώρο των ΜΜΕ.



















California Institute of Technology: Βρίσκεται στην Πασαντίνα, ιδρύθηκε το 1891 και δίνει μεγάλη έμφαση στην επιστήμη και την τεχνολογία.


























ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ






source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/617974/anodos-stis-europaikes-agores/













ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki