ΒΟΛΟΣ Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/A2BB0F9953063AE76279E1419B5CFB15.jpg"






Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε... ΒΟΛΟΣ Νο. 29: Fatehpur Sikri, Ινδία - Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του


































Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.



















Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.



















Έτοιμοι; Φύγαμε!



















No. 29. Fatehpur Sikri, Ινδία



















Κτισμένη μεταξύ του 1571 και του 1585 από τον Αυτοκράτορα Ακμπάρ, η «πόλη της νίκης», ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ όπως ονομάστηκε το Fatehpur Sikri υπήρξε η πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων Μουγκάλ στην Ινδία επί 14 χρόνια.



















Ένα συγκρότημα μεγαλόπρεπων παλατιών, κτιρίων, καθώς και του Τεμένους Μασίντ, η πόλη αποτελεί την καλύτερη αρχιτεκτονικά σύνθεση Ισλαμική, Ινδουιστικής και Τζάιν τέχνης και μια από τις καλύτερα διατηρημένες συλλογές της αρχιτεκτονικής των Μουγκάλ.



















Το προστατευόμενο από την UNESCO Fatehpur Sikri βρίσκεται 37 χιλιόμετρα δυτικά της Άγκρα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας πολιτιστικά εντυπωσιακής διαδρομής της Ινδίας, που περιλαμβάνει το Δελχί, ΛΙΣΤΑ την Άγκρα και την Τζαϊπούρ.



















Η εύκολη διαθεσιμότητα του ψαμμίτη από τις γειτονικές περιοχές είναι φανερή, καθώς όλα τα κτίρια φτιάχτηκαν από κόκκινη πέτρα.



















Το αυτοκρατορικό συγκρότημα αποτελείται από μια σειρά από ανεξάρτητα περίπτερα τοποθετημένα σε γεωμετρία, ένα πρότυπο που προέρχεται από τους αραβικούς καταυλισμούς. Στο σύνολό τους , τα μνημεία στο Fatehpur Sikri εκφράζουν την ιδιοφυΐα του Ακμπάρ στην αφομοίωση διαφορετικών περιφερειακών αρχιτεκτονικών επιρροών σε ένα ολιστικό στυλ.



















Σήμερα, ένα μεγάλο μέρος του αυτοκρατορικού συγκροτήματος που εκτείνεται σχεδόν δύο μίλια σε μήκος είναι σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο και προσελκύει κυρίως τουρίστες.



















Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India1.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India2.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India3.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India4.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India5.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India6.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India7.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India8.jpg"



















image class="left" url="http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/09/12/Fatehpur_Sikri_India9.jpg"















































ΒΟΛΟΣ Βίντεο: ΕΚΛΟΓΕΣ Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα













«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.



















image class="left" url="http://www.protothema.gr/files/1/2013/09/10/witacua4.jpg"
















Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, ΣΟΥΤΙΕΝ εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.



















Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!



















Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, ΠΡΟΓΝΩΣΗ καταφέρ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki