ΕΠΙΠΛΑ Ένα ευρείας χρήσης φάρμακο κατά του διαβήτη, η μετφορμίνη, επέκτεινε τη διάρκεια ζωής σε πειραματόζωα και έδειξε γενικότερες......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/DC3E8A571E7F269BEB405C5E19FCB044.jpg"






Φάρμακο κατά του διαβήτη ενισχύει τη μακροβιότητα ΕΠΙΠΛΑ Πειραματόζωα έζησαν περισσότερο μετά τη λήψη του


































Ένα ευρείας χρήσης φάρμακο κατά του διαβήτη, η μετφορμίνη, επέκ ΤΕΙνε τη διάρκεια ζωής σε πειραματόζωα και έδειξε γενικότερες αντιγηραντικές ιδιότητες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.



















Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εν λόγω ουσία μιμείται τις παρεμφερείς θετικές επιπτώσεις που αποδεδειγμένα έχει στη μακροβιότητα η μέθοδος του αυστηρού περιορισμού των θερμίδων. Όμως, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ προς το παρόν, είναι αβέβαιο αν η νέα ανακάλυψη μπορεί να έχει χρήσιμη εφαρμογή στην περίπτωση και των ανθρώπων.



















Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ραφαέλ ντε Κάμπο του Εθνικού Ινστιτούτου για τη Γήρανση των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», σύμφωνα με το BBC, έδωσαν μετφορμίνη σε μεσήλικα αρσενικά ποντίκια. Όπως διαπίστωσαν, επιπλα βολος η μέση διάρκεια ζωής των ζώων αυξήθηκε κατά περίπου 5% (160 εβδομάδες έναντι 150 εβδομάδων για τα ζώα που δεν είχαν πάρει την ουσία), ενώ παράλληλα καθυστέρησε η εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση (π.χ. καταρράκτης στα μάτια).



















Όπως δήλωσε ο Κάμπο, περαιτέρω μελέτες θα δείξουν αν η συγκεκριμένη ουσία έχει ανάλογη επίδραση στην ανθρώπινη ζωή. Πάντως, επιπλα βολος η χορήγηση υψηλότερων δόσεων μετφορμίνης αποδείχτηκε τοξική για τα νεφρά των πειραματόζωων και μείωσε τη διάρκεια της ζωής τους κατά περίπου 14%, αντί να την αυξήσει περαιτέρω.



















Εδώ και δεκαετίες, η μετφορμίνη είναι ένα από τα ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον διαβήτη τύπου 2, καθώς εμποδίζει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να παρατείνει τη ζωή απλών οργανισμών όπως τα σκουλήκια, όμως οι έως τώρα έρευνες σε ανώτερα ζώα, όπως οι μύγες και τα θηλαστικά, έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα.



















Όπως είπε ο Κάμπο, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ «τα ευρήματά μας είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά χρειάζεται να επιβεβαιωθούν και στους ανθρώπους με κλινικές δοκιμές. Προς το παρόν, το καλύτερο που μπορούμε να πούμε, είναι αυτό που πιθανότατα σας είπε και η γιαγιά σας: Να τρώτε σωστά και να ασκείστε. Αυτά είναι τα δύο μοναδικά πράγματα για τα οποία είμαστε βέβαιοι πως έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στους ανθρώπους».



















Ο θερμιδικός περιορισμός ως μέθοδος παράτασης του προσδόκιμου ζωής επιβάλλει την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων καθημερινά από αυτές που ο οργανισμός καίει. Όμως τα ποντίκια που έπαιρναν μετφορμίνη και παρατάθηκε η ζωή τους, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ δεν χρειάστηκε να υποβληθούν σε περιορισμό θερμίδων, αντίθετα έτρωγαν κανονικά. Αυτό ίσως σημαίνει πως, χάρη στη μετφορμίνη, μπορεί κανείς να μιμηθεί τον θερμιδικό περιορισμό, ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ χωρίς να υποχρεωθεί σε στέρηση τροφής.



















Η μετφορμίνη θεωρείται ένα σχετικά ασφαλές φάρμακο, με πιο πιθανές παρενέργειες τη διάρροια, το φούσκωμα, τον στομαχόπονο, τον πονοκέφαλο, τον δερματικό ερεθισμό κ.α. Η εν λόγω ουσία φαίνεται να αυξάνει την αντιοξειδωτική αντίδραση του οργανισμού στο στρες και στη χρόνια φλεγμονή, πράγμα που ίσως εξηγεί και τη θετική επίδρασή της στην παράταση της ζωής.



















Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τη μετφορμίνη με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος και του μαστού. Από την άλλη, μελέτες σε θηλυκά ποντίκια έδειξαν ότι η μετφορμίνη αυξάνει τον κίνδυνο για μη καρκινικούς πολύποδες στις ωοθήκες, αλλά δεν είναι γνωστό αν ο εν λόγω κίνδυνος αφορά και τους ανθρώπους.



























ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη













Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του - Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, επιπλα βολος περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.



















Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.



















Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.





























Πηγή: Cretalive.gr





























Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
















Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.



















Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..



















Ο αυτόχειρας, επιπλα βολος προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.



















Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.



















Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.



















Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.



















Πηγή: Flashnews.gr


ΕΠΙΠΛΑ Ο... πλατωνικός έρωτας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ













Η εξομολόγηση του τέως επικεφαλής του Eurogroup για τον... Έλληνα σκύλο του, που ακούει στο όνομα «Πλάτωνας»!Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέως πρόεδρος του Eurogroup, λαλίστατος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, φημίζεται -μεταξύ πολλών άλλων- για την επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.



















Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση και να προβεί σε εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή.



















Σε μια σπάνια στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ τη σύζυγό του, καθώς και για τον... «πλατωνικό» του έρωτα, τον οποίο συνάντησε στη Σάμο.



















Είτε εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών στο Λουξεμβούργο, είτε λόγω της επιθυμίας του να αναλάβει μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Doc του Λουξεμβούργου, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ αποκάλυψε πως η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ο... «Πλάτωνας».



















Παρόλο που η αγάπη του για τη φιλοσοφία είναι επίσης γνωστή, δεν εννοούσε τον αρχαίο φιλόσοφο, αλλά τον πιστό του σκύλο, που ακούει στο όνομα «Πλάτων».



















«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα. Είναι επίσης ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες» εξομολογήθηκε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο.



















Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμα πως στις ελεύθερες ώρες του αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική και προτιμά να βγάζει βόλτα τον «Πλάτωνα».



















Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι, εκτός από το ζήτημα επιλογής... γραβάτας, ένα ζήτημα που συχνά τους οδηγεί σε καυγάδες.



















Ο ίδιος αποκάλυψε πως γνώρισε τη σύζυγό του, όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.



















Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του, ένα μεταλλωρύχο και συνδικαλιστή, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για την πολιτική, καθώς και τη συνήθεια ανάγνωσης εφημερίδων.
















ΕΠΙΠΛΑ






source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/564868/farmako-kata-tou-diaviti-enishuei-ti-makroviotita/













ΕΠΙΠΛΑ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki