ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ χειροποιητα κοσμηματα ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ειδη δωρων βολος Μνημονιακός και Αντιμνημονιακός σχολιάζουν από κοσμηματα βολος τη δική χειροποιητα κοσμηματα βολος τους οπτική γωνία χειροποιητα ειδη δωρων βολος κοσμηματα ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ της απόψεις της Μ. Ρεπούση"






image class="left" url="http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/6f31ebac3121c52fd49c3da9036b8429_XL.jpg"






Οι απόψεις της Ρεπούση με διαφορετικές προσεγγίσεις ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
















 












Μνημονιακός και Αντιμνημονιακός σχολιάζουν από τη δική τους οπτική γωνία της απόψεις της Μ. Ρεπούση για Αρχαία Ελληνικά και Ορθοδοξία.












Μνημονιακός: Εκτιμώ ότι επρόκειτο για μια εξαιρετικά μορφωμένη γυναίκα,  με άποψη, και συγκεκριμένη κοσμοθεωρία και αντίληψη για την ιστορία. Η επιλογή της να μη λειτουργεί με συμβατικό τρόπο την έχει θέσει στο επίκεντρο μιας σκληρής κριτικής που πολλές φορές λαμβάνει χαρακτήρα στοχοποίησης. Σχετικά με την ιστορία, θα ήθελα να επισημάνω ότι όταν αυτή αποτελεί αντικείμενο εποικοδομητικής έρευνας και διαλόγου, πολλές φορές έρχεται σε αντίθεση με κατεστημένες αντιλήψεις και στερεότυπα. Πρέπει όμως να διαχωρίσουμε την επίσημη ιστορία –τον τρόπο, δηλαδή, θέασης των γεγονότων που επιλέγει ένα κράτος να προτάξει- από την έρευνα και τη διασταύρωση των πηγών και γενικά την άποψη ενός επιστήμονα. Επίσης, σχετικά με την αξία των αρχαίων ελληνικών η κα. Ρεπούση επεσήμανε –πιθανώς με έναν υπερβολικό επιθετικό προσδιορισμό- το γεγονός ότι οι γλώσσες που δεν χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη, θα έπρεπε να διδάσκονται κυρίως σε μαθητές που έχουν θεωρητική κατεύθυνση και σε μετάφραση για να είναι πιο κατανοητές.












Αντικείμενο κριτικής αποτελεί και η πεποίθησή της ότι η Ορθοδοξία αποτελεί ένα θρησκευτικό δόγμα που δε μπορεί να καθορίζει πολιτικές αποφάσεις και πρέπει να διδάσκεται με τη μορφή ιστορίας και όχι κατήχησης. Αυτή η άποψη στηρίζεται στην αντίληψη ότι το κράτος πρέπει να έχει κοσμικό χαρακτήρα και να προάγει την πολυφωνία, την ανεξιθρησκία και την ελευθερία διαμόρφωσης προσωπικότητας με βάση τις ατομικές πεποιθήσεις. Παρ’ ότι δε συμφωνώ σε πολλά με την κα. Ρεπούση, πιστεύω ότι εκφέρει ένα στοιχειοθετημένο και καθαρό λόγο, που ακόμη και αν είναι μειοψηφικός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.












Αντιμνημονιακός: Η κα. Ρεπούση αποτελεί ένα σύμπτωμα μιας εποχής, όπου οι Ισχυροί επιδιώκουν την πλήρη αλλαγή των αξιακών προτύπων των λαών. Προκρίνουν άτομα – καταναλωτές, χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, με χαμηλούς μισθούς, οι οποίοι θα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης ψυχαγωγούμενοι με lifestyleεκπομπές. Πάνω απ’ όλα όμως, θα έχουν χαμηλό αίσθημα εθνικής ταυτότητας και πατρίδας. Θα προτιμούσαν να προσδιορίζονται ως πολίτες του κόσμου, όπου οι αξίες του έθνους, της αλληλεγγύης, της θρησκείας και της φιλοπατρίας θα αντικατασταθούν από τον ατομικισμό, τον υπερκαταναλωτισμό και τον υλισμό. Αυτή είναι η ουσία. Η κα. Ρεπούση, όπως και πολλοί άλλοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, βρίσκονται σε πλήρη συμπόρευση με τις απόψεις γνωστών Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού, όπου εργάζονται για την απάλυνση ιστορικών διαφωνιών του παρελθόντος, με απώτερο στόχο τις οικονομικές συνέργειες  προς όφελος  των λίγων ισχυρών. Για όλους αυτούς δεν υπάρχουν έθνη, ούτε κράτη, μόνο αγορές.












Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει οι λαοί να αποκοπούν από τις ρίζες τους. Κάτι που για την Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με δύο τρόπους: την απαξίωση της γλώσσας και την απομάκρυνση από τη θρησκευτική παράδοση. Κι ενώ αυτά τα δύο κράτησαν ενωμένο τον Ελληνισμό απανταχού της γης και αποτελούν το κλειδί της εσωτερικής σταθερότητας στη χώρα, οι υπέρμαχοι της άνευ όρων παγκοσμιοποίησης, στυλ Ρεπούση, τα θέτουν διαρκώς σε αμφισβήτηση (μια ο συνωστισμός στη Σμύρνη, μια ο χορός του Ζαλόγγου, μετά τα Αρχαία και η διδασκαλία των Θρησκευτικών). Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι πέρα από μια μειοψηφία, αναλόγου αισθητικής και φιλοσοφίας, διανοουμένων, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σέβονται και τιμούν και την ιστορία και τις παραδόσεις τους. 












Διαβάστε επίσης:












[[http://www.newsbomb.gr/mnimoniakos-antimnimoniakos/story/344197/mnimonia-telos-i-nea-metra ΜνημόνιαΒενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚΠΑΣΟΚ ε[[http://www.newsbomb.gr/mnimoniakos-antimnimoniakos/story/340330/i-stasi-ΕλλάδαΕλλάδας</a> για τη Συρία από διαφορετικές «οπτικές γωνίες»</a>












Αντίθετες απόψεις για τα ληγμένα ή περασμένης διατηρησιμότητας












Πλειστηριασμοί: Το θέμα που απασχολεί Μνημονιακό και Αντιμνημονιακό












Στη διελκυστίνδα οι δηλώσεις Σταϊκούρα για το πρωτογενές πλεόνασμα












Ο μνημονιακός, ο αντιμνημονιακός, ο Στουρνάρας και ο Δραγασάκης












Αντίθετες απόψεις για την υπογραφή του νέου Μνημονίου












Η έκθεση του ΔΝΤ με τα «μάτια» του μνημονιακού και του αντιμνημονιακού












Μνημονιακός – Αντιμνημονιακός: Βήμα στους εκφραστές των δύο ρευμάτων












Γιατί «Αντι-μνημονιακός»












Γιατί «Μνημονιακός»












































ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»













Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5









και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



















«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω






αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη






μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου






λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η






ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα






φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να






πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους






ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα






είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν






θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.






Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το






10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε






ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο






Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΟΛΟΣ ειδη δωρων βολος να πάμε






μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να






διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν






επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν






με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και






έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον






γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ






του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο






Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι






είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



















Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



















Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki