ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πτωτικά κινήθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/CE8570A455DAE5AF7E284A3732E1459A.jpg"






Σε τροχιά διολίσθησης το χρηματιστήριο ΔΙΑΖΥΓΙΟ «Έχασε» τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


































Πτωτικά κινήθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί ακόμη και κάτω από την κρίσιμη ζώνη των 1.200 μονάδων.



















Η μεταβλητότητα και το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνονται, καθιστώντας επιφυλακτικούς τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και τα warrants, που αποδεικνύονται δύσκολο «σταυρόλεξο» για τους επενδυτές.



















Χρηματιστηριακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η συνολική εικόνα των συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας δείχνει πώς η ανοδική δυναμική έχει εξαντληθεί και η αγορά μπαίνει σε φάση βραχυχρόνιας συσσώρευσης.



















Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.190,31 μονάδες καταγράφοντας πτώση -1,77%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,32 εκατ. ευρώ.



























ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές













Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



















Η 14σέλιδη γνωμάτευση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



















Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



















Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



















Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



















Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



















Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






















Πάμε Βραζιλία!













-Ξεκίνησε ο κρίσιμος αγώνας-Η Εθνική θέλει μόνο νίκη επί της Λετονίας για να κάνει το μεγάλo βήμα της πρόκρισης στο Μουντιάλ-Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα που επελέξε ο Σά
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki