ΜΕΙΚ ΑΠ Συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την πορεία της υγείας του 29χρονου, Αλέξανδρου Γέροντα, εμφανίστηκε ο διοικητής του νοσοκομείου......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/2C65BF84663A70DC46960888142024FD.jpg"






Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τον Αλέξανδρο Γέροντα ΜΕΙΚ ΑΠ Θετικά τα μηνύματα για την πορεία της υγείας του 29χρονου


































Συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την πορεία της υγείας του 29χρονου, Αλέξανδρου Γέροντα, εμφανίστηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γεώργιος Γεννηματάς.



















Μιλώντας στο news.gr, ο επικεφαλής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γεώργιος Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σταθερή βελτίωση σε αυτό το τρίτο 24ωρο σε σχέση με τις προηγούμενες 48 ώρες». Από το ιατρικό επιτελείο που τον παρακολουθεί εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία.



















Στο ερώτημα πότε αναμένεται να αποσωληνωθεί ο τραυματίας, ο κύριος Παπαδόπουλος απάντησε ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν οι γιατροί στη συγκεκριμένη διαδικασία ακόμα και αύριο, χωρίς ακόμα να είναι βέβαιο, καθώς όπως εξήγησε όλα θα εξαρτηθούν από τη μέχρι στιγμής πορεία της υγείας του νεαρού.



























ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον και ποια όχι













Την ώρα που η ανεργία είναι στο κόκκινο και εκατοντάδες νέοι με πτυχία ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο, η αγορά εργασίας προσαρμόζεται στις συνθήκες της ύφεσης, γεννώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες- Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τον νέο χάρτη για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέωνΗ δραματική αύξηση της ανεργίας σε επίπεδα της τάξης του 27%-30% και άνω του 60% για τους νέους έχει δημιουργήσει συνακόλουθα αδιέξοδα στην αγορά εργασίας.



















Η κατάρρευση κλάδων-ατμομηχανών της οικονομίας, όπως ο τομέας των κατασκευών, παρακολουθηση κινητου η τσιμεντοβιομηχανία, η χαλυβουργία ή τα ναυπηγεία, έχει πλήξει επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στο παρελθόν, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους, γραφίστες, διακοσμητές, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, παρακολουθηση κινητου αλουμινάδες, κτίστες κ.λπ. Απόφοιτοι πανεπιστημίων, ιδιαίτερα θεωρητικών σπουδών, ζητούν εναγωνίως απασχόληση ακόμα και ως πωλητές ή σερβιτόροι χωρίς αποτέλεσμα, γι’ αυτό και δραπετεύουν μαζικά στο εξωτερικό. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» προέρχονται από την ετήσια έρευνα των προοπτικών της αγοράς εργασίας που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Πειραιώς υπό τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Κατσανέβα και διενεργήθηκε με συγκεκριμένη επιστημονική μεθοδολογία.



















image class="left" url="http://www.protothema.gr/files/1/2013/09/11/katsanevas.jpg"









Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Πειραιώς υπό









τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Κατσανέβα



















Χαραμάδες αισιοδοξίας για λογιστές, πληροφορικούς, μηχανολόγους






Ο ευρύτερος κλάδος των οικονομικών επαγγελμάτων για στελέχη επιχειρήσεων, γραμματείς και υπαλλήλους γραφείων κάθε κατηγορίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα απορροφητικότητας . Εξαίρεση αποτελούν οι ορκωτοί ελεγκτές, οι φοροτεχνικοί, οι λογιστές και κατά δεύτερο λόγο οι έμπειροι πωλητές, ιδιαίτερα σε προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Πολύ αρνητική είναι η κατάσταση στον τραπεζικό και στον ασφαλιστικό κλάδο. Σχετικά καλύτερες ευκαιρίες έχουν οι απόφοιτοι οικονομικών επιστημών όταν συνδυάζουν γνώσεις πληροφορικής, διαδικτύου, καινοτομικών δραστηριοτήτων και σύγχρονων αγροτικών καλλιεργειών. Οι οικονομολόγοι ενέργειας έχουν ορισμένες προοπτικές εργασίας. Στις ευρωπαϊκές και στις αραβικές χώρες του κόλπου στρέφονται πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες κατασκευών κ.ά. Τα επαγγέλματα της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, του διαδικτύου εμφανίζουν πολυδιάστατες ευκαιρίες εργασίας, λιγότερες απ’ ό,τι στο παρελθόν, αλλά με θετικές μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές.



















Η κατάσταση για τους μηχανολόγους μηχανικούς εμφανίζεται σχετικά ικανοποιητική, όπως και για τους γεωλόγους, τους μηχανολόγους μεταλλείων και ορυκτών πόρων, τους χημικούς μηχανικούς, τους τεχνολόγους φυσικού αερίου, τους μηχανικούς ενέργειας. Στα «πράσινα επαγγέλματα», μηχανικοί και οικονομολόγοι περιβάλλοντος, δασολόγοι κ.λπ., δεν παρουσιάζονται σοβαρές διέξοδοι, όπως υποστηρίζεται. Ευκαιρίες εργασίας παρουσιάζονται για ξυλουργούς, επιπλοποιούς, ναυπηγοξυλουργούς, όπου όμως οι περισσότεροι νέοι αρνούνται να απασχοληθούν. Θέσεις προσωρινής απασχόλησης υφίστανται για το δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα των διανομέων φαγητού και εμπορευμάτων, παρακολουθηση κινητου όπως και για τους παρκαδόρους. Η οικονομική κρίση και η μαζική έλευση μεταναστών έχουν πλήξει βοηθητικά επαγγέλματα, όπως είναι οι οικιακοί βοηθοί, οι καθαριστές, οι μπέιμπι σίτερ και κατά δεύτερο λόγο οι κομμωτές, ένα επάγγελμα με μεγάλο αριθμό απασχολουμένων.



















Δραματική η κατάσταση για γιατρούς, χημικούς, βιολόγους, φαρμακοποιούς






Χειροτερεύει δραματικά η κατάσταση για τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους. Οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες είναι απελπιστικά κορεσμένες, με μικρές εξαιρέσεις τους ψυχίατρους, τους πλαστικούς χειρουργούς και τους ακτινοθεραπευτές. Πάντοτε βέβαια θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για υψηλού επιπέδου γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν τις ικανότητες και τη θέληση να ακολουθήσουν το απαιτητικό αυτό επάγγελμα. Πολλοί Ελληνες νέοι [[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B1%CF%Μεγάλη ΒρετανίαΒρετανία</a> και τη Γερμανία. Απελπιστική είναι η κατάσταση για τους οδοντιάτρους χωρίς οικογενειακή παράδοση στον κλάδο. Αντίθετα, σχετικά καλύτερη είναι η εικόνα για συμπληρωματικά επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας, όπως είναι οι νοσηλευτές, οι βοηθοί ακτινολόγοι, οι τεχνικοί ιατρικών μηχανημάτων και εργαστηρίων, οι αισθητικοί, οι κοινωνικοί λειτουργοί κ.λπ. Οι φυσιοθεραπευτές βρίσκουν δυσκολίες απασχόλησης εξαιτίας του ανταγωνισμού από μετανάστες από τη Ρωσία και τη Γεωργία. Οι ευκαιρίες εργασίας των ψυχολόγων έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, αν και με κατάλληλη μετεκπαίδευση μπορούν να βρουν διεξόδους, κυρίως στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στη συμβουλευτική εργασίας και σταδιοδρομίας. Αρνητική είναι η κατάσταση για τους διατροφολόγους και τους διαιτολόγους, και πολύ πιο αρνητική για τους χημικούς, τους βιολόγους, τους φαρμακοποιούς, παρακολουθηση κινητου οι οποίοι όμως έχουν κάποιες διεξόδους σε άλλους τομείς, όπως των ιατρικών εργαστηρίων των ιατρικών επισκεπτών ή και ευρ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki