ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, παρακολουθηση κινητου Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός






image class="left" url="http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_121852.jpg"






- Οικονομία - Τρόικα: «Τελευταία ευκαιρία» ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου



















Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και την κυβέρνηση να στέλνει αμφίσημα μηνύματα, επιστρέφουν οι ελεγκτές της Κομισιόν και του ΔΝΤ για να ολοκληρώσουν τον τριμηνιαίο έλεγχο της πορείας του ελληνικού προγράμματος.



















Η κυβέρνηση ελπίζει να καταφέρει να πετύχει μια θετική καταγραφή που θα της επιτρέψει αν μη τι άλλο την καταβολή της δόσης που υπολείπεται από το καλοκαίρι (1 δισ. ευρώ, δηλαδή: 500 εκατ. δόσης και 500 εκατ. κέρδη κεντρικών τραπεζών). Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ πιο σκληρή από όσο φαίνεται.



















Η τρόικα, ειδικά η εκπροσώπηση της Κομισιόν, δεν είχε καμία πρόθεση να επιστρέψει χωρίς εχέγγυα ότι οι δύο πλευρές μιλάνε επί της ίδιας βάσης. Ως εκ τούτου η τελική απόφαση ελήφθη μετά από έντονο παρασκήνιο το βράδυ της Παρασκευής και μόνο όταν η ελληνική πλευρά δήλωσε τελικώς ότι θα ξαναδεί το θέμα της ΕΑΣ και δέχεται να μιλήσει για το δημοσιονομικό κενό του 2014, από το ύψος που το προσδιορίζει η τρόικα. Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πηγές κοντά στην παρακολούθηση του μνημονίου ξεκινάει και πάλι από τη βάση των 2,9 δισ.



















Υπό αυτό το πρίσμα Βρυξέλλες και Αθήνα έχουν προκαταρκτικά δεχθεί με ρεαλισμό ότι «το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν μαζεύει 500 εκατ. ευρώ», όπως μετέφερε στο Real.gr κοινοτικός αξιωματούχος και «η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου μαζί με τις οροφές δαπανών των υπουργείων δεν θα είναι τα μόνα μέτρα».



















Η τρόικα βάζει πολύ ψηλά στην ατζέντα τις προτάσεις για λουκέτα σε οργανισμούς, παρακολουθηση κινητου φορείς και δομές του Δημοσίου, που όπως μεταφέρει η ίδια πηγή «έχουν προσδιοριστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ως τρύπες που καταπίνουν χρήματα στον προϋπολογισμό». Η ίδια πηγή μιλάει για πολύ με γάλα περιθώρια και στις αμυντικές δαπάνες στις οποίες περιλαμβάνει μισθοδοσία και συντάξεις των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας. Τίποτε όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί «αν η κυβέρνηση δεν πάρει σοβαρά το θέμα των δαπανών από την απασχόληση στο δημόσιο τομέα και το ίδιο το επίπεδο της απασχόλησης».



















Στις Βρυξέλλες κύκλοι κοντά στην παρακολούθηση του προγράμματος ενημέρωσαν επισήμως πως:



















• οι 4.000 απολύσεις δεν έχουν επιτευχθεί και η βάση των 2.000 της ΕΡΤ δεν είναι δεδομένη, καθώς θα εξεταστεί πόσοι μισθοδοτούνται από το ενδιάμεσο σχήμα, που όπως ξέρουν οι Βρυξέλλες δεν έχει σαφή ημερομηνία λήξης,



















• οι απομακρύνσεις των συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές δεν μπορούν να μπουν στον υπολογισμό διότι πρόκειται για θέματα της Δικαιοσύνης και συμβασιούχους που δεν αμείβονται με το καθεστώς, τις παροχές και τις δεσμεύσεις των μονίμων.



















• οι απολύσεις σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι να είναι και αυτές εκτός υπολογισμού, καθώς τελούν υπό εκκαθάριση ή ιδιωτικοποίηση, κάτι που τότε η κυβέρνηση δέχθηκε για να εισπράξει τα χρήματα της δόσης του Ιουνίου,



















• το δεύτερο κύμα της κινητικότητας είναι ήδη εκτός στόχων κάτι που δεν μπορεί αυτομάτως να επιτρέψει την θετική εισήγηση για την επόμενη δόση (μας ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση χωρίς να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα)



















• το πρώτο κύμα των 12.500 της κινητικότητας εκκρεμεί προς πιστοποίηση, λόγω του αριθμού που λείπει από το υπουργείο παιδείας.



















Κοινώς οι αποκλίσεις είναι ακόμα πάρα πολύ μεγάλες και η τρόικα πρέπει να συζητήσει πως το πρόγραμμα που έχει και πάλι εκτροχιαστεί θα ξαναμπεί σε βιώσιμη τροχιά. Κρίσιμο κομμάτι θα είναι και το λογιστικό πρόγραμμα για τα προσδοκώμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, που ως γνωστόν δεν μπορούν να γίνουν κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων.



















Εκτός από το κενό του 2014, σιγά-σιγά θα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζεται και η κάλυψη του κενού για το 2015 και 2016, ακόμα και αν εκείνα τα μέτρα δεν αρχίσουν να εκτελούνται από τώρα.



















Πριν φτάσουμε όμως εκεί η τρόικα θα πρέπει να πιστοποιήσει το αν έχουν καλυφθεί τα λεγόμενα milestones. Αυτό της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, είναι και το πιο κρίσιμο, καθώς η Κομισιόν γνωρίζει τη διαφορά του «ελάτε στην Αθήνα να συζητήσουμε το λουκέτο» από το να εκτελεστεί κάτι στην πράξη. Χωρίς αυτό όμως δεν θα υπάρξει δόση.



















Επιπλέον το πολιτικό περιβάλλον στην ΕΕ δεν είναι αυτή τη στιγμή και το πλέον ευνοϊκό για την κυβέρνηση. Οι εταίροι στο ευρώ ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ξέρουν με μεγάλη λεπτομέρεια που σπαταλιούνται τεράστια ποσά που αντισταθμίζονται με θυσίες των απλών πολιτών και δεν σκοπεύουν ούτε να χαριστούν σε κανέναν, ούτε να υποκύψουν σε εκβιασμούς εκλογικού τύπου, ούτε και να παίξουν το επικοινωνιακό παιχνίδι «κακοί Ευρωπαίοι - καλή κυβέρνηση».



















Το γεγονός ότι και μέσου επιπέδου κοινοτικοί αξιωματούχοι και επιτελείς υπουργών της ευρωζώνης γνωρίζουν ποιοι και γιατί παίρνουν υπερβολικές αμοιβές, τι έργο παράγουν ανύπαρκτοι οργανισμοί και φορείς της γενικής κυβέρνησης και τι δεσμοί υπάρχουν με το πολιτικό σύστημα αποδυναμώνει εξαιρετικά την διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, η οποία καλείται «να σπάσει αυγά ή να επωμιστεί το πολιτικό κόστος». Οι εύκολες ευκαιρίες είναι φέτος και είναι τρεις: 14, 22 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου. Το 2014 θα είναι πολιτικά πολύ, παρακολουθηση κινητου πολύ πιο δύσκολο και η εθιμοτυπική προεδρία του Συμβουλίου δεν σώζει κανέναν.






ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»













Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



















Ο πρωθυπουργός, παρακολουθηση κινητου αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.









 









Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



















Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



















Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», παρακολουθηση κινητου προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



















Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



















Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



















Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: παρακολουθηση κινητου «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».


ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»













Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5









και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



















«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω






αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη






μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου






λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η






ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα






φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να






πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους






ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα






είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν






θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.






Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το






10%, παρακολουθηση κινητου μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε






ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο






Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε






μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να






διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν






επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν






με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και






έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον






γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ






του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο






Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι






είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



















Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



















Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki