ΕΠΙΠΛΑ Η Βουλγαρία λαμβάνει το 87% του ΕΠΙΠΛΑ φυσικού αερίου από τη Ρωσία και «επιδιώκει σύνδεση με τον σχεδιαζόμενο αγωγό Trans Adriatic Pipeline», siarras.gr είπε ο Ρόσεν Πλέβνελιεφ






..."






image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/CEF2EEC765C4D6AE7D2AF22FB78F95EE.jpg"






Σόφια: Στόχος η μείωση εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία ΕΠΙΠΛΑ






Η Βουλγαρία λαμβάνει το 87% του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και «επιδιώκει σύνδεση με τον σχεδιαζόμενο αγωγό Trans Adriatic Pipeline», είπε ο Ρόσεν Πλέβνελιεφ









Η Βουλγαρία σχεδιάζει τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στο 50% της ετήσιας κατανάλωσης μέσα σε πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, σε συνέντευξή του στο «Bloomberg», αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βουλγαρίας.









 









Η διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας το 2009, που έκοψε τη ροή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία για δύο εβδομάδες, υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη (ενεργειακή) ανεξαρτησία, πρόσθεσε ο κ. Πλέβνελιεφ.









 









Η Βουλγαρία, το φτωχότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνει το 87% του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και «επιδιώκει σύνδεση με τον σχεδιαζόμενο αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP), ο οποίος θα μεταφέρει δέκα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ανά έτος, από την Τουρκία στην Ιταλία», είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος.









 









«Σε πέντε έτη θα θέλαμε να δούμε τουλάχιστον το 50% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη χώρα να προέρχεται από διαφορετικές και διαφοροποιημένες πηγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλέβνελιεφ.









 









Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει δυναμική να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης που θα κυμαίνεται από 4% μέχρι 6%.









 









Ο κ. Πλέβνελιεφ τόνισε ότι οι φετινές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας και της διαφθοράς δείχνουν ότι «το έθνος συνεχίζει να βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης στη Δημοκρατία, καθώς οι πολίτες απαιτούν περισσότερη διαφάνεια από τους πολιτικούς».






ΕΠΙΠΛΑ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki