ΜΕΙΚ ΑΠ Θα κινηθεί στα επίπεδα του 4,7% παρακολουθηση κινητου παρακολουθηση κινητου αντί αρχικής πρόβλεψης 5,7% - παρακολουθηση κινητου Βασικότερη παρακολουθηση κινητου αιτία παρακολουθηση κινητου οι αδύναμες προοπτικές παρακολουθηση κινητου της εγχώριας ζήτησης - Τι προβλέπεται για Κίνα, παρακολουθηση κινητου Ρωσία, παρακολουθηση κινητου Ινδία






..."






image class="left" url="http://i1.prth.gr/images/ABCF090390F75B3FA149D15D2F11F012.jpg"






Ernst & Young: «Φρενάρει» το 2014 η ανάπτυξη στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ΜΕΙΚ ΑΠ






Θα κινηθεί στα επίπεδα του 4,7% αντί αρχικής πρόβλεψης 5,7% - Βασικότερη αιτία οι αδύναμες προοπτικές της εγχώριας ζήτησης - Τι προβλέπεται για Κίνα, Ρωσία, Ινδία









Μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των ταχέως αναπτυσσόμενων αγορών (ΤΑΑ) προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση της Ernst & Young Global limited «Rapid-growth markets forecast».



















Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, οι αδύναμες προοπτικές της εγχώριας ζήτησης στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές οι οποίες είχαν ως επακόλουθο τη μείωση των εμπορικών ροών, αναμένεται ότι θα πλήξουν την ανάπτυξη του ΑΕΠ των χωρών αυτών το 2014.



















Οι ενέργειες των κυβερνήσεων των χωρών αυτών για να αποφύγουν την οικονομική κρίση, προκάλεσαν υποτίμηση νομισμάτων, απότομες αυξήσεις των αποδόσεων των ομολόγων και την υπό- απόδοση των μετοχών. Η έκθεση προβλέπει για τις χώρες της ομάδας αυτής ρυθμό ανάπτυξης 4,7% για το 2014, σημαντικά χαμηλότερο από το 5,7% που είχε προβλεφθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αναθεώρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υποβάθμιση των προοπτικών για τη Λατινική Αμερική και την Ασία.



















Η υποτίμηση των νομισμάτων αυξάνει τις προκλήσεις για τις ΤΑΑ



















Η Ινδία, η Ινδονησία, η Τουρκία και η Βραζιλία βρίσκονται αντιμέτωπες με την απότομη υποτίμηση των νομισμάτων τους, ενώ παράλληλα πρέπει να υιοθετήσουν μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική παρά την α δύναμη ανάπτυξη, λόγω των εξωτερικών πιέσεων. Οι χώρες αυτές, καθώς και η Αργεντινή και η Αίγυπτος σύμφωνα με όλα τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε συναλλαγματικές/ νομισματικές και άλλες οικονομικές κρίσεις.



















Αντιθέτως, οι χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρουσιάζουν μια πιο ισχυρή εικόνα με χαμηλά επίπεδα Δημοσίου και εξωτερικού χρέους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης η ραγδαία υποτίμηση του νομίσματος της Κολομβίας ενδεχομένως να μην δικαιολογείται με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη: Έχει χαμηλό πληθωρισμό και σχετικά μέτρια επίπεδα δημόσιου και εξωτερικού χρέους.



















Οι προοπτικές για την Κίνα είναι καλύτερες από ό,τι για τις υπόλοιπες BRIC



















Ενώ οι προοπτικές για την πλειοψηφία των TAA είναι υποτονικές, οι προοπτικές για την Κίνα είναι θετικές. Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Κίνα είναι μέρος μιας εσκεμμένης προσπάθειας της κυβέρνησης και της Κεντρικής τράπεζας να περιορίσουν την ταχεία πιστωτική επέκταση και να οδηγήσουν την οικονομία σε μια πιο βιώσιμη πορεία. Η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα και η δημιουργία της ζώνης ελεύθερου εμπορίου στη Σαγκάη είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την τόνωση του εμπορίου και της καινοτομίας στην Κίνα.



















Ωστόσο, ενώ οι προοπτικές για την Κίνα είναι σχετικά θετικές, για τις άλλες χώρες BRIC ( Βραζιλία- Ρωσία- Ινδία- Κίνα) υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις. Η Βραζιλία εξακολουθεί να περιορίζεται από μια δυναμική χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού πληθωρισμού, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει το 6% φέτος ενώ η ανάπτυξη θα περιορισθεί πολύ κάτω από το 3%. Επίσης, τα επιτόκια αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, γεγονός που ενδεχομένως εμποδίσει την αύξηση των επενδύσεων.



















Η έκθεση προβλέπει για τη Ρωσία ανάπτυξη 1,4% φέτος, σημαντικά κάτω από το 2,7% που προβλεπόταν στην έκθεση του Ιουλίου. Παρά το γεγονός ότι μακροπρόθεσμα η αύξηση του ΑΕΠ θα ανακάμψει, πλησιάζοντας το 4%, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά και τον περιορισμένο ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε ορισμένους τομείς.



















Η αύξηση του ΑΕΠ στην Ινδία μειώθηκε στο 5% το 2012 σε σύγκριση με σχεδόν 9% κατά την πενταετία 2005-2010. Τόσο ο πληθωρισμός όσο και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Αν και κατά τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει ανακοινώσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ινδίας, ωστόσο απαιτούνται μεγαλύτερες επενδύσεις στις υποδομές για την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Ινδίας.



















 Απαιτούνται περισσότερες πολιτικές για τη μεσοπρόθεσμη ενίσχυση της ανάπτυξης



















Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι σε πολλές από τις ΤΑΑ, οι πολιτικές έχουν επικεντρωθεί βραχυπρόθεσμα στην αντιμετώπιση των συναλλαγματικών ροών, αντί στην αναζήτηση μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης. Επιπλέον, καθώς σε ορισμένες από τις βασικές ΤΑΑ προγραμματίζονται εκλογές το 2014, δεν είναι εύκολο να υπάρξει πολιτική συναίνεση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.






ΜΕΙΚ ΑΠ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις













Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων - Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.



















Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.



















Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.



















«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.



















Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».



















Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.



















«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις



















Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.



















Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ



















Πλέον, κατόπιν... εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.



















Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.



















Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ












ΜΕΙΚ ΑΠ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη













Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του - Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.



















Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.



















Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.





























Πηγή: Cretalive.gr





























Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
















Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.



















Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..



















Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.



















Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.



















Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.



















Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.



















Πηγή: Flashnews.gr
















ΜΕΙΚ ΑΠ






source: http://www.protothema.gr/economy/article/325282/ernst-young-frenarei-to-2014-i-anaptuxi-stis-taheos-anaptussomenes-agores/













ΜΕΙΚ ΑΠ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki