ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Πριν λίγες μέρες η Ισπανία και η Γαλλία υπέγραψαν διμερή συμφωνία που τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/FEA3B498BD99C7A3C623CB665CE31361.jpg"






Πανευρωπαϊκή διασύνδεση των προστίμων ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ο «Μεγάλος Αδερφός» ορέγεται τις οδικές παραβάσεις


































Πριν λίγες μέρες η Ισπανία και η Γαλλία υπέγραψαν διμερή συμφωνία που τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες (δηλ. τα στοιχεία) σχετικά με τα οχήματα που «συλλαμβάνονται» να παραβαίνουν τον ΚΟΚ.



















Η συμφωνία σημαίνει πως αν μένεις στη Γαλλία, αλλά συλληφθείς με υπερβολική ταχύτητα από «ραντάρ» σε ισπανικό αυτο κινητόδρομο, δεν θα γλιτώνεις πλέον την «καμπάνα». Οι ισπανικές υπηρεσίες έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα στοιχεία των γάλλων οδηγών, οπότε το «ραβασάκι» θα φτάνει πάντα στο σπίτι.



















Η γαλλοϊσπανική συμφωνία απλά προλαβαίνει κατά μερικούς μήνες την πανευρωπαϊκή που τίθεται σε ισχύ από τις 7 Νοεμβρίου. Μόνον η Ιρλανδία, η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τη συγκεκριμένη νομοθεσία και φυσικά να την εφαρμόσουν.



















Όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούν πλέον νόμιμα να ανταλλάσσουν τα στοιχεία των οχημάτων (και των ιδιοκτητών τους βέβαια). Όνομα κατασκευαστή και μοντέλου, τύπος οχήματος, διεύθυνση ιδιοκτήτη, όλα στη διάθεση όλων - και των ξένων Αρχών.



















Οπότε κάθε που θα «τρως κλήση» στους αυστηρά αστυνομευόμενους δρόμους των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, θα πρέπει να βάζεις στην άκρη το αντίστοιχο ποσό, γιατί δεν θα μπορείς πλέον να αποφύγεις την πληρωμή.



















Οι παραβάσεις που ενεργοποιούν την ανταλλαγή στοιχείων δεν αφορούν μόνον στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Περιλαμβάνουν και την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, την οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και τη μη πρόσδεση της ζώνης ασφαλείας. Η μόνη παράβαση που εξαιρείται είναι το παράνομο παρκάρισμα.



















Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν είναι νομικά δυνατόν (ακόμη) να σε στείλει η πατρίδα σου στο δικαστήριο για παράβαση που έκανες σε άλλη χώρα. Αυτό τουλάχι
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki