ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Ρηχαίνει» η ύφεση στην ελληνική οικονομία, καθώς το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3% το γ΄ τρίμηνο φέτος και καθιστά εφικτό τον στόχο......






image class="left" url="http://www.newsbeast.gr//files/temp/148F6DB65C4997FAB2FDA7632640AF00.jpg"






Ενδείξεις βελτίωσης του οικονομικού κλίματος ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥελληνική οικονομίαοικονομία</a>, καθώς το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3% το γ' τρίμηνο φέτος και καθιστά εφικτό τον στόχο για πτώση κατά 4% στο σύνολο του έτους, όπως προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών.



















Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα οποία παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, μετά τη μείωση κατά 3% στο γ' τρίμηνο (έναντι πτώσης 6,7% το γ' τρίμηνο 2012), προκύπ ΤΕΙ ύφεση της τάξης του 4,1% στο 9μηνο εφέτος (έναντι πτώσης του ΑΕΠ κατά 6,6% στο 9μηνο πέρυσι). Σε τρέχουσες τιμές, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 48,692 δισ. ευρώ και αυξήθηκε στο επίπεδο του α' τριμήνου 2011. Σημειώνεται ότι, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει οριακή αύξηση του ΑΕΠ, της τάξης του 0,6%, για το 2014.



















Η μείωση του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συνεχιζόμενη (έστω και με βραδύτερους ρυθμούς) πτώση των ιδιωτικών επενδύσεων και της κατανάλωσης. Ειδικότερα, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 12,6%, ενώ η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 6,6% (η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 8,1% και της Γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 0,1%).



















Στον αντίποδα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θετικά συνεισέφερε στο ΑΕΠ η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπ ΤΕΙ ότι οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση 5,7% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,4% και οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 8,8%). Ενώ, αύξηση 2,3% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,6% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,1%).



























ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»













Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



















Ο πρωθυπουργός, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.









 









Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



















Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



















Ο πρωθυπουργός, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



















Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



















Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



















Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».


ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες













Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.



















Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».



















Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.



















Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.



















Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ[[httΑστυνομίαΑστυνομίας</a></a> σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.













ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ






source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/618555/endeixeis-veltiosis-tou-oikonomikou-klimatos/













ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki