ΒΟΛΟΣ Σε τραγωδία κατέληξε κυνήγι αγριογούρουνου στη ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ Γορτυνία, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 63χρονου κυνηγού."






image class="left" url="http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/9847268a83ec6c0c43fea25479f8ba42_XL.jpg"






Τραγωδία! Νεκρός 63χρονος σε κυνήγι αγριογούρουνου ΒΟΛΟΣ



















Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι στη θέση Αράχωβα, κοντά στο χωριό Ράφτη Γορτυνίας, 25χρονος κυνηγός πυροβόλησε στα τυφλά, νομίζοντας πως πρόκειται για αγριογούρουνο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 63χρονο.


Στο σημείο έσπευσαν θηροφύλακες και αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Δημητσάνας, οι οποίοι συνέλαβαν τον 25χρονο κυνηγό, ενώ διενεργούνται έρευνες, για τις συνθήκες του συμβάντος.


Ο άτυχος 63χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο υγείας Δημητσάνας και στη συνέχεια στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή.


Ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Τρίπολης Γιώργος Ρουμελιώτης, με αφορμή το τραγικό συμβάν, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «μέσα σε ένα μήνα έξι κυνηγετικά δυστυχήματα και τρία κυνηγετικά ατυχήματα και αναρωτιέμαι, πόλεμο έχουμε; Θλίβομαι όταν παρά τις τόσες προσπάθειες Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Θηροφυλάκων και κυνηγών, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση κάθε Σαββατοκύριακο να θρηνούμε κυνηγούς».


Ο κ. Ρουμελιώτης καλεί τους κυνηγούς να χρησιμοποιούν πορτοκαλί γιλέκο και τους θηροφύλακες να είναι αμείλικτοι στους ελέγχους που κάνουν, ακόμα κι αν πρέπει να συλλάβουν τον φίλο τους ή τον συγγενή τους.


Τέλος, υπογραμμίζει ότι «όποιος κυνηγός δεν μπορεί να σεβαστεί τον εαυτό του, το όπλο που κρατά, τους νόμους, τον συνάδελφο κυνηγό, τη φύση, το θήραμα, το κυνήγι μας, στον Σύλλογο της Τρίπολης δεν έχει καμία θέση, δεν τους θέλουμε».












































ΒΟΛΟΣ Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της













Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της ΤουρκίαςΣε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.



















Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.



















Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.



















πηγή: dailymail


ΒΟΛΟΣ Η κλιματική αλλαγή εξαφάνισε τα μαμούθ από την ευρώπη













Ανατρέπεται η αντίληψη που υπήρχε μέχρι σήμερα ότι τα μαμούθ εξαφανίστηκαν λόγω του συστηματικού κυνηγιού από τον προϊστορικό άνθρωποΝέες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν ήταν το συστηματικό κυνήγι από τους προϊστορικούς ανθρώπους, αλλά η κλιματική αλλαγή η κύρια αιτία που οδήγησε στην εξαφάνιση των μαμούθ από την ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με μια νέα γενετική σουηδο-βρετανική επιστημονική έρευνα.



















Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιογενετιστή δρα Λαβ Ντάλεν του Σουηδικού Μουσείου Φυσικής ιστορίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΡΛΑΣ of the Royal ΓΥΝΑΙΚΑ Society B" της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν αναλύσεις δειγμάτων DNA από 300 τριχωτά μαμούθ.



















Η ανάλυση έδειξε ότι ο αριθμός των γιγάντιων ζώων είχε αρχίσει να μειώνεται πολύ νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, γεγονός που αποδυναμώνει την εκδοχή του ανθρώπινου παράγοντα και, αντίθετα, ενισχύει τον κλιματολογικό.



















Η κυρίαρχη μέχρι σήμερα αντίληψη είναι ότι τα τριχωτά μαμούθ ήσαν ένα ανθεκτικό και πολυπληθές είδος, όμως η νέα μελέτη μεταβάλλει κάπως αυτή την εικόνα, δείχνοντας ότι τα μαμούθ πέρασαν από «σαράντα κύματα» (εξαφανίσεις κατά τόπους, επεκτάσεις, μεταναστεύσεις κ.α.). Όσο μικρότερη ήταν η γενετική ποικιλομορφία ενός πληθυσμού τους σε μια περιοχή, τόσο μικρότερος ήταν ο πληθυσμός τους.



















Η γενετική ανάλυση δείχνει ότι πριν από περίπου 120.000 χρόνια τα μαμούθ σχεδόν κινδύνευσαν να εξαφανιστούν, όταν ανέβηκε η θερμοκρασία του πλανήτη, αλλά ανέκαμψαν, καθώς η Γη εισήλθε σε μια νέα εποχή παγετώνων. Η νέα -και αυτή τη φορά μοιραία- μείωση του πληθυσμού τους, που οδήγησε στην οριστική εξαφάνισή τους, εκτιμάται ότι ξεκίνησε πριν από 20.000 χρόνια στο αποκορύφωμα της εποχής των παγετώνων και όχι πριν από 14.000 χρόνια (όπως πιστευόταν ως τώρα) όταν είχε πια αρχίσει να ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία.



















Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πριν από 20.000 χρόνια επικρατούσε τόσο κρύο, που ακόμα και το λιγοστό γρασίδι, με το οποίο τρέφονταν τα μαμούθ, είχε πλέον αρχίσει να σπανίζει. Οι περιβαλλοντικές πιέσεις πάνω στο είδος τους εντάθηκε, καθώς η εποχή των παγετώνων σταδιακά εξασθενούσε, πιθανώς επειδή οι χορτολιβαδικές εκτάσεις όπου ζούσαν τα μαμούθ, αντικαταστάθηκαν από δάση στο νότο της ευρώπης και από τούνδρα στο Βορρά.



















Ορισμένοι επιστήμονες επιμένουν πως οι άνθρωποι κυνηγοί ήσαν οι βασικοί υπεύθυνοι για την εξαφάνιση των μαμούθ και το βασικό επιχείρημά τους κατά της θεωρίας της κλίματικής αλλαγής είναι ότι η θερμοκρασία είχε ανέβει πολύ πριν αυτά εξαφανιστούν, συνεπώς -λένε- δεν είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η κύρια αιτία ήταν το περιβάλλον. Όμως η νέα γενετική ανάλυση δείχνει πως τα μαμούθ στην πραγματικότητα εξαφανίστηκαν αρκετά νωρίτερα, γεγονός που ενισχύει την θεωρία περί του κλίματος ως βασικής αιτίας για την εξαφάνιση των ζώων. Ο ανταγωνισμός με τους ανθρώπους και άλλα ζώα θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο, αλλά δεν ήταν η πρωταρχική αιτία για την καταστροφή των μαμούθ.



















Στη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων, πριν από 20.000 έως 50.000 χρόνια, έλαβαν χώρα μεγάλες μεταναστεύσεις μαμούθ, καθώς νέα κύματα εγκαταστάθηκαν στην ευρώπη προερχόμενα από την ανατολή. Όμως, στη συνέχεια, ο πληθυσμός τους εισήλθε σε μια φάση σταδιακής και μη αναστρέψιμης μείωσης, ώσπου επήλθε η οριστική εξαφάνισή τους, κάτι που, σύμφωνα με τον καθηγητή 'Αντριαν Λίστερ του Μουσείου Φυσικής ιστορίας του Λονδίνου συνέβη πρώτα στην ηπειρωτική ευρώπη πριν από περίπου 10.000 χρόνια και, στη συνέχεια, στο τελευταίο καταφύγιό τους, μερικά απομακρυσμένα αρκτικά νησιά.
















ΒΟΛΟΣ






source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/365156/tragodia-nekros-63hronos-se-kynigi-agriogoyroynoy













ΒΟΛΟΣ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki