ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός






image class="left" url="http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_199639.jpg"






- Media - Χάνει λάμψη και τηλεθεατές το κανάλι του Κατάρ ΜΕΙΚ ΑΠ  Το 2011, όταν η Αραβική Aνοιξη «ευδοκιμούσε» ανατρέποντας καθεστώτα, το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera (ιδιοκτησίας του Κατάρ) οδηγούσε τις εξελίξεις σε ρόλο «καταλύτη».



















Πίσω στο παρόν ωστόσο, παρακολουθηση κινητου η Αραβική Aνοιξη έχει πλέον εξελιχθεί σε... χειμώνα και το Al Jazeera έχει χάσει σημαντικό μέρος της λάμψης του. Πλέον, άλλοι «παίχτες» προβάλλουν ενισχυμένοι στο παναραβικό μιντιακό τοπίο όπως τα δίκτυα Al Arabiya (της Σαουδικής Αραβίας) και Al Mayadeen (του Λιβάνου) ενώ μέρος της πίτας διεκδικούν από την πλευρά τους και οι Δυτικοί, συγκεκριμένα οι Βρετανοί με τα δίκτυα BBC Arabic και Sky News Arabia, οι Αμερικανοί με το Alhurra και οι Ρώσοι με το Rusiya Al-Yaum.



















Το Al Jazeera πρωτοβγήκε στον αέρα ακριβώς πριν από 17 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1996, παρακολουθηση κινητου και επί σειρά ετών κυριάρχησε παρουσιάζοντας ένα ανεξάρτητο, αμερόληπτο και προοδευτικό προφίλ. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, το καταριανό δίκτυο επέλεξε να αφήσει στην άκρη τη γραμμή της ουδετερότητας και να πάρει σαφή θέση εναντίον δια φόρων καθεστώτων (με τα οποία φυσικά ο εμίρης του Κατάρ δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις). Αντιδρώντας στη συγκεκριμένη στάση, πολλά καθεστώτα «αντεπιτέθηκαν» ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις δημοσιογράφων που παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρ τυρίας. Αλλά και εμπορικά, η πρόσφατη είσοδος του Al Jazeera στην αμερικανική αγορά δεν στέφθηκε από τα επιθυμητά νούμερα τηλεθέασης.



















Οι αντίπαλοι









Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το παναραβικό μιντιακό τοπίο πολώθηκε ακόμη περισσότερο. Το Al Arabiya (που εκφράζει τις θέσεις της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας) απορρόφησε μέρος εκείνων που απογοητεύτηκαν, ενώ ένα νέο δίκτυο έκανε την εμφάνισή του, το Al Mayadeen, ως αντίπαλο δέος στο Al Arabiya. Το Al Mayadeen ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και στελεχώθηκε κυρίως από πρώην εργαζόμενους του Al Jazeera. Eχει την έδρα του στον Λίβανο ενώ οι χρηματοδότες του έχουν προτιμήσει να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.



















Κάποιοι υποστηρίζουν πως πίσω από το συγκεκριμένο δίκτυο βρίσκονται το σιιτικό Ιράν, παρακολουθηση κινητου η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, καθώς και κάποιοι συγγενείς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Το Al Mayadeen εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο, κυρίως στην αραβική γλώσσα, ενώ σε αυτό έχει αποκτήσει δικό του πολιτικό σόου και ο Αριστερός Βρετανός βουλευτής Τζορτζ Γκάλογουεϊ. Η πρόσφατη είσοδος του Al Jazeera στην αμερικανική αγορά δεν στέφθηκε από τα επιθυμητά νούμερα τηλεθέασης.



















ΠΗΓΗ: ethnos.gr






ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!













Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



















Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



















"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



















Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, παρακολουθηση κινητου την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



















Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



















Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



















Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



















Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



















"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



















Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



















Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



















Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



















Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.












Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα













Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ».



















Με αυτά τα λόγια ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ σχολίασε τις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα του, έπειτα από την απόφασή του να αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση για τα χημικά της χώρας.



















«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: παρακολουθηση κινητου «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».



















«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο 'Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, παρακολουθηση κινητου όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.



















Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.



















«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».



















«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για "επαναστάτες" γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».



















Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».
















ΜΕΙΚ ΑΠ






source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273500&catID=7













ΜΕΙΚ ΑΠ…
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki