ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός






image class="left" url="http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_234624.jpg"






- Media - «Ένα βαρύ επίθετο είναι σαν το διαβατήριο» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Στη νέα της τηλεοπτική στέγη, τον Αντέννα, θα υποδεχθεί απόψε για πρώτη φορά τους καλεσμένους της η Ναταλία Γερμανού, στην πρεμιέρα της εκπομπής «Η Γερμανού ξανάρχεται»- μεταξύ αυτών και ο αγαπημένος της Μάνος Ιωάννου.



















Η παρουσιάστρια δηλώνει, μιλώντας στην Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» «ενθουσιασμένη, αγχωμένη μέχρι τρέλας και ευτυχισμένη» για την καινούρια της εκπομπή και λέει πως το βραδινό talk show ήταν το όνειρό της.



















Καλεσμένοι της θα είναι οι ηθοποιοί της παράστασης «Άνδρες έτοιμοι για όλα», μεταξύ των οποίων και ο σύντροφός της Μάνος Ιωάννου. «Πέντε γοητευτικοί άνδρες έτοιμοι για όλα καλούνται να αποδείξουν αν πραγματικά είναι έτοιμοι για όλα τα μεσάνυχτα, κυρίως να τα βγάλουν όλα, και εννοώ τα εσώψυχα και όχι τα ρούχα τους φυσικά», λέει η Γερμανού.



















Για την αποχώρησή της από τον alpha τονίζει πως δεν είναι πικραμένη. «Αποχώρησα πλήρης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ γεμάτη, ευγνώμων από επτά πετυχημένα χρόνια και πανέτοιμη για μια καινούρια αρχή», τονίζει.



















Όσο για το ένα το επίθετό της την έχει βοηθήσει, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η στιχουργός απαντά κατηγορηματικά «ναι»: «Πολύ, ειδικά στο ξεκίνημα. Ένα βαρύ επίθετο είναι σαν το διαβατήριο. Περνάς τα σύνορα, κάποια στιγμή όμως λήγει, έτσι δεν είναι; Από ένα σημείο και μετά στο ανανεώνουν αν αξίζεις μόνο. Έτσι νομίζω, τουλάχιστον».






ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η «Οδύσσεια» του ιταλού δημοσιογράφου στη Συρία













Συνεχείς εξευτελισμούς υποστηρίζει ότι έζησε στη Συρία ο δημοσιογράφος που κρατήθηκε όμηρος επί 152 ημέρεςΤους καθημερινούς εξευτελισμούς που υπέστη επί 152 ημέρες αφηγήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος της ιταλικής Εφημερίδας Λα Στάμπα Ντομένικο Κίρικο ο οποίος απήχθη τον Απρίλιο στη Συρία κι απελευθερώθηκε την περασμένη Κυριακή, τονίζοντας ότι ο ίδιος και ο Βέλγος συγκρατούμενός του Πιερ Πιτσινέν αντιμετωπίζονταν "σαν ζώα".



















Ο 62χρονος δημοσιογράφος, που επέστρεψε στην Ιταλία τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο σε ένα κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας και συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες.



















Ο Κίρικο και ο Πιτσινέν μπήκαν στη Συρία στις 6 Απριλίου, με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Απήχθησαν ενώ βρίσκονταν στα περίχωρα του Κουσέιρ, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με το Λίβανο η οποία εκείνη την περίοδο πολιορκείτο από άνδρες της οργάνωσης Χεζμπολάχ.



















Αφού, κατά πάσα πιθανότητα, τους πρόδωσαν οι δύο άνδρες που τους συνόδευαν, οι όμηροι οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι όπου τους ξυλοκόπησαν. Οι απαγωγείς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο επικεφαλής των οποίων είπε ότι λεγόταν Άμπου Άμαρ, είναι αντάρτες, μέλη της Αλ Φαρούκ. Μολονότι η Δύση διαπραγματεύεται με αυτήν την οργάνωση, ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τα μέλη της "γκάνγκστερ" που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη, "να ληστέψουν τον πληθυσμό, να απαγάγουν ανθρώπους και να γεμίσουν τις τσέπες τους".



















Από την ημέρα εκείνη, ξεκίνησε η "οδύσσεια" των δύο ανδρών, μια "τρομερή και δύσκολη" περιπέ ΤΕΙα καθώς οι απαγωγείς τους προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και κατά διαστήματα επέστρεφαν στις κρυψώνες τους. Τον Ιούνιο, υπό την πίεση της Χεζμπολάχ, αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής προς τη Χομς: συνολικά 5.000-6.000 άνθρωποι, "άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ανάπηροι και ηλικιωμένοι περπατούσαν επί δώδεκα ώρες, επί δύο συνεχόμενες νύχτες, διασχίζοντας την ύπαιθρο" ανέφερε.



















Κατά τη διάρκεια αυτής της "εξόδου" ο Κίρικο ζήτησε από τον Άμπου Άμαρ ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και εκείνος αρνήθηκε, γελώντας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ να του δώσει το δικό του. Ένας στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που ήταν τραυματισμένος στα πόδια του έδωσε τελικά το κινητό του. "Αυτή ήταν η μοναδική χειρονομία συμπόνιας που έλαβα μέσα σε 152 ημέρες", γράφει στο τετρασέλιδο άρθρο του. "Ακόμη και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι προσπαθούσαν να μας βλάψουν. Το λέω ίσως ηθικολογώντας όμως στη Συρία γνώρισα πραγματικά τη χώρα του Κακού", συνεχίζει.



















Ο ίδιος και ο συγκρατούμενός του αντιμετωπίζονταν "σαν ζώα", τους έκλειναν "σε μικρά δωμάτια με κλειστά παράθυρα παρά την αποπνικτική ζέστη" και υποχρεώνονταν να τρώνε τα αποφάγια των απαγωγέων τους.



















"Σ' όλη μου τη ζωή, δεν γνώρισα ποτέ τέτοιον καθημερινό εξευτελισμό, να με εμποδίζουν να κάνω ακόμη και τα απλούστερα πράγματα", εξήγησε προσθέτοντας ότι σε δύο περιπτώσεις οι δεσμοφύλακές τους απείλησαν να τον σκοτώσουν: "μου κόλλησαν το κεφάλι στον τοίχο και πλησίασε την κάννη στον κρόταφό μου (...) ατέλειωτες στιγμές κατά τις οποίες ντρέπεσαι (...) και εξοργίζεται με τον ίδιο σου τον φόβο".












ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πάπας: «Ας ανοίξουμε τα κλειστά μοναστήρια για τους πρόσφυγες»













«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν τη σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.Χωρίς άνδρες ασφαλείας, κατέβηκε από το αμάξι και έφτασε στο κέντρο Αστάλι για τους πρόσφυγες στη Ρώμη. Ο Πάπας Φραγκίσκος αιφνιδίασε ακόμα και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο υποδοχής προσφύγων. Πλησίασε μία ομάδα τριάντα ανδρών περίπου που προέρχονταν από την Αφρική, τους χαιρέτησε, τους αγκάλιασε και τους φίλησε πριν μπει στο κτίριο. Στη συνέχεια, χαιρέτησε έναν έναν όσους είχαν αντιληφθεί την παρουσία του.









Ο προσιτός ποντίφικας που σχεδόν καθημερινά δείχνει δείγματα ταπεινότητας, διατηρώντας στενή επαφή, ακόμα και προσωπική, με τους πιστούς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δήλωσε πως τα κλειστά μοναστήρια πρέπει να ανοίξουν για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.












«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν την σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.












Στο προσωπικό του κέντρου Αστάλι ο ποντίφικας είπε ότι είναι απαραίτητο να δείξουν ότι με τη ζεστή υποδοχή μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον και «εφόσον ανοίξει το παράθυρο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μπορεί να ανοίξει μία πόρτα και έτσι μπορεί να υπάρξει μέλλον» για τους ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο σε άλλη χώρα.












Είναι όμορφο, τόνισε ο ποντίφικας, να συνεργάζονται όλοι μαζί, πρόσφυγες, χριστιανοί, άθρησκοι, αλλόθρησκοι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ γιατί όπως είπε «όλοι ενωμένοι εργάζονται για το κοινό καλό».












 
















ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ






source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271741&catID=7













ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki